60 km-es dugó koronavírusteszt miatt az osztrák határon

60 km-es dugó koronavírusteszt miatt az osztrák határon

2020-03-12 Facebook

Szerda óta az összes utast ellenőrzi az osztrák hatóság az olasz-osztrák határon, emiatt csütörtök reggelre óriási sor alakult ki az egyik legforgalmasabb határátkelőnél. – írja az origo.hu

Több mint 60 km-en keresztül torlódtak fel a kamionok az olasz-osztrák határon, a Brenner-hágónál a koronavírus miatti egészségügyi ellenőrzés hatására csütörtök reggel – közölte az egyik osztrák közszolgálati rádió, az Ö3. Az Olaszországból Ausztriába tartó A22-es autópályán a jelentés szerint a kamionoknak két napot kell várniuk a határátlépésre. 

Az ellenőrzést kedden jelentette be Ausztria, de akkor csak az autósokat és a vonatok utasait ellenőrizték szúrópróbaszerűen. Megmérték az utasok testhőmérsékletét, és megkérdezték, hogy jártak-e a közelmúltban a fertőzéssel sújtott krízisterületek egyikén, és észleltek-e influenzaszerű tüneteket. Szerdától viszont kiterjesztették az ellenőrzést minden átlépőre.

Az olasz szállítmányozási szövetség elnöke, Thomas Baumgartner a Rainews.it hírportálnak azt nyilatkozta, hogy minden teherautót alaposan ellenőriznek, különösen a sofőröket, akiknek nemcsak a testhőmérsékletét mérik meg, hanem orvosi igazolást is kérnek tőlük, arról, hogy egészségesek. 

A lap szerint szerda este 80 km-es dugó is kialakult.


Csütörtök reggel 302-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Ausztriában. A legtöbb esetet, az Olaszországgal határos Tirol tartományból jelentették, összesen 81-et.

Közben Jan Hamacek cseh belügyminiszter csütörtök reggel Twitter-oldalán bejelentette, hogy szigorú határellenőrzést vezet be Csehország a német és az osztrák határon péntek éjféltől. Hozzátette, szerinte nincs ok tovább várni, a kormánynak ma ki kellene hirdetnie a veszélyhelyzetet.

 

Borítókép: Határellenőrzés az olasz-osztrák határon a Brenner-hágónál FORRÁS: AFP/JOHANN GRODER
Forrás: origo.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés

Segítünk az átállásban