Hirdetés

Hírek
5500 forint/kilométer! Pofátlan taxisokra vadásztak a rendőrök és bőven akadt dolguk
5500 forint/kilométer! Pofátlan taxisokra vadásztak a rendőrök és bőven akadt dolguk
Hirdetés

Április első hétvégéjén a budapesti rendőrök 166 taxisofőrt ellenőriztek. Az egyikükről kiderült, hogy kábítószer hatása alatt, jogosítvány nélkül, kétszeres eltiltás ellenére vezetett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztály és a VI. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a Budapesti Közlekedési Központ taxiellenőreivel tartottak közös ellenőrzést a XIV., Dózsa György út 1. szám előtt 2024. április 6-án és 7-én.

Az ellenőrzéseken összesen 166 taxit és a sofőrjét ellenőrizték.

Egy sofőrt elfogtak, mert a rendőrök megállapították, hogy jogosítvány nélkül, kétszeres eltiltás hatálya alatt vezetett. Mindezt azzal tetézte, hogy kábítószer befolyása alatt rótta a főváros útjait. Tettével nem volt egyedül – egy másik sofőr szintén az eltiltás hatálya alatt vezetett, ruházatában pedig drog fogyasztására utaló, anyagmaradvánnyal szennyezett csövet találtak. A rendőrök előállították mintavételre, ami pozitív értéket mutatott.

Hirdetés

Fotók: police.hu

Három személyszállító az előre meghatározott tarifánál jóval többet számlázott. Menet közben, az utas tudta nélkül átváltották az órát, hogy az a végén magasabb összeget mutasson. A tarifázással két sofőr a jogszabályban meghatározott 440 forint/kilométer helyett 880 forinttal számolt, egy pedig menet közben 3500, majd 5500 forint/kilométer díjra váltotta át a számlálót.

Az egyenruhások az akció közben hét, záróvonalat átlépő sofőrrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot.

További kilenc járművezető nem tudta a helyszínen igazolni, hogy engedéllyel nyújt szolgáltatást. Egy esetben az autóban nem hitelesített taxiórát használtak, az egyik sofőr szabálytalanul fordult meg, kettő engedélyének lejárt az orvosi érvényessége. Összesen négy esetben intézkedtek még elsőbbségadás elmulasztása miatt a kijelölt gyalogos-átkelőhelynél, lejárt műszaki engedély és biztosítás hiánya miatt. Egy személyszállítóval és utasával szemben biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök, valamint a vezetővel szemben gyermekbiztonsági berendezés használatának elmulasztásáért háromrendbeli szabálysértési feljelentéssel éltek.

A BRFK a társszervekkel közreműködve továbbra is folytatja a hasonló ellenőrzéseket Budapest teljes területén.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés