Hirdetés

Hírek
500 méter hosszú alagút lesz Sopronnál
500 méter hosszú alagút lesz Sopronnál
Hirdetés

Egyre közelebbi a várost elkerülő gyorsút építésének rajtja, amelynek leglátványosabb része a Bécsi domb nevű terület alatt átvezető alagút lesz.

Mérnököt és műszaki ellenőrt keres közbeszerzési eljárásban a nemzeti infrastruktúra-fejlesztő a Csornától Sopronon át a magyar-osztrák határig tartó gyorsforgalmi út építéséhez – írja az inforadio.hu.

Az M85-ös nevű út ezen szakaszának előkészítése nem sokkal az után indulna, hogy elkészült a Győrt Szombathellyel összekötő M86-os. Az összesen 67,4 kilométeres útszakaszok tervezési feladatait már elnyerte az Utiber Közúti Beruházó Kft., a Főmterv Zrt. és az Unitef’83 Zrt. közös ajánlattevőként.

A négysávos út Csorna és Sopron között: Farád, Rábatamási, Jobaháza, Bogyoszló, Szárföld, Babót, Kapuvár, Vitnyéd, Fertőendréd, Fertőszentmiklós, Röjtökmuzsaj, Ebergőc, Nagylózs, Pinnye, Pereszteg, Nagycenk, Kópháza és Sopron településeket köti majd össze.

Ezen a térképen látható a soproni elkerülő szakasz:

A projekthez szervesen kapcsolódik a Sopron közigazgatási területén épülő 3,6 kilométer hosszú észak–nyugati elkerülő út. Az építkezés legfontosabb eleme az lesz, hogy a soproni Bécsi-domb alá alagutat fúrnak, így vezetve át a sztrádát a várostól északra fekvő, beépített részen.
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170706_500_meter_hosszu_alagut_lesz_Sopronnal


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés