Gondolkodtató
VIDEÓ: 5 percig megfigyelték – Ennyi autós állt meg a bicikliút előtti stoptáblánál, amit egy halálos gázolás miatt raktak ki
VIDEÓ: 5 percig megfigyelték – Ennyi autós állt meg a bicikliút előtti stoptáblánál, amit egy halálos gázolás miatt raktak ki
Hirdetés

2023. június 6-án, pénteken itt gázoltak halálra egy vétlen kerékpárost a kijelölt kerékpárúton. Ennek kapcsán érdekes megfigyelést tetta. Magyar Kerékpárosklub.

“ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező”, a tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél – a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt, ilyen útburkolati jel hiányában az útkereszteződésbe való behaladás előtt – meg kell állni, és az a) pontban említett úton érkező jármű részére elsőbbséget kell adni. Tehát, ha az útkereszteződésben csak STOP tábla van kihelyezve, akkor az útkereszteződésbe való behaladás előtt kell megállni. Ha az útkereszteződésben STOP tábla és útburkolati jel is van, akkor az útburkolati jel előtt kell megállni.”

– írták meg a posztban, majd hozzátették:

Tetszőleges estén kimentünk videózni, és azt láttuk, hogy 5 perc alatt 24-en hajtanak át _lassítás nélkül_ a kereszteződésen. 3-an lassítanak és úgymond „odafigyelve” átgurulnak (ez sem szabályos, de legalább ők meg tudnak állni, ha jön valaki).

Konzekvencia:

1, azaz egy autós áll meg, ő is csak azért, mert érkezik egy kerékpáros.

Hirdetés

Felteszi a kérdést a Kerékpárosklub: Véleményetek szerint mi lehet itt a megoldás?


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés