Hirdetés

Hírek
5 milliárd eurós büntetést kaphat a Peugeot-Citroen, ha igaz, amit állítanak róluk
5 milliárd eurós büntetést kaphat a Peugeot-Citroen, ha igaz, amit állítanak róluk
Hirdetés

Úgy tűnik tovább ássák a dízelek koporsóját.

Az Euro 5-ös besorolású dízel autóiknál találtak illegális szoftverek használatára utaló jeleket. A cégcsoport egyelőre cáfolja a beavatkozó-szoftverek tényét.

Most úgy tűnik a PSA-csoport keveredhet a legújabb dízelbotrányba. A Citroen, Peugeot és DS (korábban a Citroen prémium márkája) gyártója a Le Mond francia lap szerint 1,94 millió autóját szerelte fel olyan szoftverrel, amely érzékeli, mikor van emissziós-teszten a jármű és olyankor aktiválja a nitrogén-oxidok szűrését. Egész pontosan két üzemállapotot ismer a motor: az elsőt, amikor alacsony nitrogén-oxid (NOx) értéket produkál, viszont valamivel nagyobb fogyasztást, ilyenkor mennek a rendszerek, és egy másikat, amikor alacsony a CO2 kibocsátás, ami a normál életben az alacsony fogyasztást is garantálja. (A két feltétel viszonylag egymás kárára teljesíthető, ez okozta részben a dízelbotrányt is.)

Amennyiben beigazolódik a feltevés, akkor a francia konszern 5 milliárd eurós büntetésre számíthat, amely a Volkswagen hasonló bírságához mérhető.

A szabálysértésre egy riport alapján derült fény, amelyet országuk versenyhatósága folytatott le. A PSA részéről, annyit reagáltak, hogy mivel nem kaptak tájékoztatást erről a riportról és betekintést sem, nem tudnak nyilatkozni az ügyben. Hozzátették: a PSA autóit soha nem látták el olyan szoftverrel, amely felismerné, mikor tesztelik az autó károsanyag-kibocsátását és kapcsolná be erre az időre a megfelelő károsanyagtisztító rendszereket.

A PSA közölte azt is, hogy részükről megtörtént a járműveik CO2 kibocsátási adatainak közzététele valós körülmények közötti használat esetén is. Az elvégzett mérések eredménye 60 modelljükre vonatkozóan elérhető a weboldalukon.
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170908_5_milliard_euros_buntetest_kaphat_a_PeugeotCitroen_ha_igaz_amit_allitanak_roluk

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés