hirdetés

Velünk tartasz?
5 dolog, ami csökkentheti a baleseti kártérítés mértékét

5 dolog, ami csökkentheti a baleseti kártérítés mértékét

2019-03-30 Facebook

Időpontfoglalás klíma javításra, töltésre:
+36 30 508 4617
hirdetés

Egy esetleges közlekedési baleset vétlen résztvevőjeként jogosan merülhet fel az igény, hogy minél magasabb összegű kártérítést szeretne kapni a biztosítótól.

Igen, a baleseti kártérítés nem fogja összeforrasztani az eltört csontokat, nem fogja visszahozni az elvesztett családtagokat, de a kapott összeg segíthet átvészelni a nehéz időket. Ezért összegyűjtöttünk 5 dolgot, amire érdemes odafigyelni kárrendezés során, nehogy a biztosítók visszaéljenek az információhiánnyal:

1.) Nem megfelelő összegű sérelemdíj

Köztudott tény, hogy amennyiben a vétlen felet egy balesetben anyagi kár éri, kártérítést követelhet a károkozó biztosítójától. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy nemcsak az autóban keletkezett kárért jár kártérítés, hanem a személyi sérülések esetében is, ez a sérelemdíj. Hozzávetőlegesen mekkora összegű sérelemdíjra számíthat? A Balesetem.hu kártérítés kalkulátora segítségével megtudhatja.

Megsérült közlekedési balesetben önhibáján kívül? Akkor a Balesetem.hunál Ön a világ legmegbecsültebb embere. Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, hogy kiharcolhassuk a lehető legmagasabb összegű kártérítést.

2.) A gyorskár csapdája

Ha közlekedési baleset vétlen résztvevője és megrongálódott autója, motorja – esetleg kerékpárja -, valószínűleg ismerős a gondolat, amely azonnal felmerül mindenkiben ilyenkor:

Pénzhez jutni!

Lehetőleg minél hamarabb! A biztosítók pedig ezt az igényt elégítik ki a gyorskárrendezés útján. Gyorskárrendezés vagy “hagyományos” kárrendezés? Melyik a jobb? Mindkét esetben alapfeltétel, hogy a káresemény egyértelműen beazonosítható, a felelősség kérdése pedig tisztázott legyen.

Gyorskár = kb. 30 nap

Lépései:

 1. kárbejelentés
 2. szemrevételezés és kárfelmérés
 3. ajánlattétel (15 napon belül)
 4. ajánlat elfogadása
 5. kártérítés kifizetése (további 15 napon belül)

“Hagyományos” kárrendezés = akár több hónap

Ezzel szemben a kárrendezés “hagyományos” útja, vagyis amikor a biztosító számlák alapján fizet, a következőképpen zajlik:

 1. kárbejelentés
 2. szemrevételezés
 3. javítás (kártól függően több nap, akár hét is lehet)
 4. szükség esetén pótszemlék, gépjármű újbóli megvizsgálása
 5. javításról kiadott számlák és egyéb dokumentáció hiánytalan benyújtása a biztosítóhoz
 6. 15 napos ügyintézési határidő kezdete
 7. kártérítés kifizetése

Hogy melyik a jobb megoldás, arra mindenki egyénileg döntse el a választ az adott helyzetben. Könnyen lehet az is, hogy az adott helyzetben Önnek nagyobb szüksége van a pénzre, mint arra, hogy kivárja a később kézhez kapható, de magasabb kártérítési összeget.

Még nincs vége…

Köszönjük, hogy elolvasta a cikket. Ez azt bizonyítja, hogy valóban érdekli a téma. További 3 olyan dolgot szeretnénk megosztani Önnel, amik csökkenthetik egy esetleges kártérítés mértékét, ezért érdemes elkerülni őket, illetve védekezni ellenük. Ha érintett benne, mindenképp kattintson ide a folytatásért.

Ha személyi sérüléses közlekedési balesetet szenvedett önhibáján kívül, és Budapesten vagy Pest megye bármely településén él, lépjen velünk kapcsolatba még ma. Segítünk a legmagasabb összegű kártérítés megszerzésében!

(szponzorált tartalom)

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassákPartnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK