Hirdetés
Gondolkodtató
250 darab Suzuki Vitarával modernizálta flottáját a Magyar Honvédség
250 darab Suzuki Vitarával modernizálta flottáját a Magyar Honvédség
Hirdetés

A gépjárművek 1.6 literes, benzinmotorosak.

Véleményünk szerint szerencsésebb választás, mint a Rendőrségi, szintén Vitara, de diesel flotta!

A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében beszerzett 250 új Suzuki Vitara típusú gépjárművet hétfőn mutatták be Budapesten, a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázisán.

Simicskó István honvédelemi miniszter beszédében elmondta: a most beszerzett terepjárókkal 20 éves átlagéletkorú járműveket váltanak le. Hozzátette: a honvédség gépjárműparkjának modernizációja folytatódik, összesen 550 új járművel váltják le a régi flottát. A járműveket a honvédség valamennyi alakulatánál használják majd – ismertette a miniszter.

A tárcavezető beszédében felidézte: a Magyar Honvédség az elmúlt 25 évben létszámát, eszközparkját tekintve is leépült. Márpedig – jegyezte meg – ha a Magyar Honvédség nem rendelkezik megfelelő képességekkel, tudással és eszközparkkal, az “állam is gyengül, kiszolgáltatottá válik”.

Ezért hirdették meg a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programot, melynek megvalósítását is megkezdték – mondta.

Simicskó István kifejtette: a Magyar Honvédségnél megkezdődött az erősödés, a fejlődés időszaka. Első lépésben a katonák illetményét kezdték el lépésről-lépésre emelni, s ezt is folytatják a jövőben. Emellett a katonák ruházatát, egyéni felszerelését, eszközeit érintően is megkezdődött a fejlesztés. A Magyar Honvédség az elmúlt időszakban számos eszközzel gyarapodott, s a jövőben is folytatódik a technikai modernizáció – összegzett.

Simicskó István a most bemutatott Suzuki Vitarák kapcsán kitért arra is: fontos szempont volt, hogy a hazai gépjárműgyártást is segítsék. Mint megjegyezte: az 1991 óta Magyarországon, Esztergomban magyar munkaerővel gyártott Suzukit, már “magyar terméknek” is lehet mondani.

A miniszter elmondása szerint a 120 lóerős 1600 köbcentiméteres benzinmotoros EURO-6 környezetvédelmi besorolású autók beszerzésével a honvédelmi tárca ár/érték arányban a lehető legjobb minőségű és felszereltségű járműveket vásárolta meg.

A 250 új Suzuki Vitara ünnepélyes bemutatóján részt vett mások mellett Huszár János, a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese és Urbán László, a Suzuki vezérigazgató-helyettese is.

Fotó: Magyar Honvédség

Csatlakozz a Vitara
Facebook csoportunkba
itt:

Forrásrészletek: http://www.ma.hu/belfold/312989/Gepjarmuflottajat_is_modernizalja_a_Magyar_Honvedseg

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája