VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

250 darab Suzuki Vitarával modernizálta flottáját a Magyar Honvédség

SOS Mobilgumis hirdetés

A gépjárművek 1.6 literes, benzinmotorosak.

Véleményünk szerint szerencsésebb választás, mint a Rendőrségi, szintén Vitara, de diesel flotta!

A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében beszerzett 250 új Suzuki Vitara típusú gépjárművet hétfőn mutatták be Budapesten, a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázisán.

Simicskó István honvédelemi miniszter beszédében elmondta: a most beszerzett terepjárókkal 20 éves átlagéletkorú járműveket váltanak le. Hozzátette: a honvédség gépjárműparkjának modernizációja folytatódik, összesen 550 új járművel váltják le a régi flottát. A járműveket a honvédség valamennyi alakulatánál használják majd – ismertette a miniszter.

A tárcavezető beszédében felidézte: a Magyar Honvédség az elmúlt 25 évben létszámát, eszközparkját tekintve is leépült. Márpedig – jegyezte meg – ha a Magyar Honvédség nem rendelkezik megfelelő képességekkel, tudással és eszközparkkal, az “állam is gyengül, kiszolgáltatottá válik”.

Ezért hirdették meg a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programot, melynek megvalósítását is megkezdték – mondta.

Simicskó István kifejtette: a Magyar Honvédségnél megkezdődött az erősödés, a fejlődés időszaka. Első lépésben a katonák illetményét kezdték el lépésről-lépésre emelni, s ezt is folytatják a jövőben. Emellett a katonák ruházatát, egyéni felszerelését, eszközeit érintően is megkezdődött a fejlesztés. A Magyar Honvédség az elmúlt időszakban számos eszközzel gyarapodott, s a jövőben is folytatódik a technikai modernizáció – összegzett.

Simicskó István a most bemutatott Suzuki Vitarák kapcsán kitért arra is: fontos szempont volt, hogy a hazai gépjárműgyártást is segítsék. Mint megjegyezte: az 1991 óta Magyarországon, Esztergomban magyar munkaerővel gyártott Suzukit, már “magyar terméknek” is lehet mondani.

A miniszter elmondása szerint a 120 lóerős 1600 köbcentiméteres benzinmotoros EURO-6 környezetvédelmi besorolású autók beszerzésével a honvédelmi tárca ár/érték arányban a lehető legjobb minőségű és felszereltségű járműveket vásárolta meg.

A 250 új Suzuki Vitara ünnepélyes bemutatóján részt vett mások mellett Huszár János, a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese és Urbán László, a Suzuki vezérigazgató-helyettese is.

Fotó: Magyar Honvédség

Csatlakozz a Vitara
Facebook csoportunkba
itt:

Forrásrészletek: http://www.ma.hu/belfold/312989/Gepjarmuflottajat_is_modernizalja_a_Magyar_Honvedseg

MEGOSZTOM:

Tetszik oldalunk?


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT:
 

INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:
 

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MÉDIA SZEREPLÉSEINK
Kattints és nézd meg szerepléseink:
 

Ajánlott

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-Facebook csoportjaink


 

Társ-oldalunk

e-autosok.hu

Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?