Hirdetés

Gondolkodtató
2300 háztartásban ment el az áram az ittas sofőr miatt
2300 háztartásban ment el az áram az ittas sofőr miatt
Hirdetés

A Kecskeméti Járási Ügyészség jármű önkényes elvétele, ittas járművezetés és közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarása miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy utcán parkoló autót elkötve, ittasan nekiütközött egy villamos felsővezetéket tartó oszlopnak és emiatt 2300 fogyasztó másfél órán át áram nélkül maradt. – közölte az Ügyészség.

A vádirat szerint a tiszakécskei férfi annak ellenére, hogy sosem szerzett jogosítványt, 2022. december 30-án, hajnalban, Tiszakécskén, ittasan beszállt egy utcán parkoló, nyitott autóba és elindult, hogy kocsikázzon. Vérében ekkor több mint 1,87 ezrelék alkohol volt. A vádlott útközben ittassága miatt elveszítette az uralmát a jármű felett és a szemközti padkára sodródva nekiütközött egy felsővezetéket tartó villanyoszlopnak.

A baleset következtében az oszlop kitört, a felsővezeték megrongálódott, ráadásul emiatt 2300 háztartásban több mint másfél órán keresztül szünetelt az áramszolgáltatás. Az ittas sofőr a felsővezeték megrongálásával 670 ezer forint kárt okozott az áramszolgáltató cégnek.

A vádlott mindezzel több KRESZ szabályt is megszegett, így azt, hogy járművet csak az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszesital fogyasztásából származó alkohol, továbbá járművel mindig a forgalmi, időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni. Friss híreink itt.

Hirdetés

Fotó és borítókép: Ügyészség
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés