SOS Mobilgumis
IDŐPONTFOGLALÁS GUMI ÁTSZERELÉSRE:
+3670-88-585-88
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Velünk tartasz?


2019. Budapest: Senki földje, javítsd meg magadnak

2019. Budapest: Senki földje, javítsd meg magadnak

2019-04-07 Facebook bpiautosok.hu
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Egyik olvasónk, Zoltán, egy kb. másfél éve húzódó problémával, kétségbeesésében fordult hozzánk

2. kerületi otthonuk kapubejárója előtt borzalmas állapotban van a vízelvezető.

A történetben szereplő útszakaszon autóbuszok is közlekednek melyeknek, Zoltán állítása szerint, épp ezen a részen van lehetőségük félrehúzódni, hogy biztonsággal kitérhessenek egymás elől.

A helyzet az, hogy a főút aszfaltjának szélén elhelyezkedő beton vízelvezető árok lapjai feltörtek a helyükről és jelen állapotukban már anyagi kárt és balesetveszélyt is nap mint nap okoznak.

Budapest, II. kerület, Budaliget-Honfoglalás utca 41. szám előtti útszakasz

Számos olyan BKK buszról tud, amiben a feltört kövek kárt tettek és sajnos saját autója is megrongálódott már, miközben az udvarról próbált vele kiállni.

Gyakorlatilag minden lehetséges társaságot megkeresett a problémával, de mindenki egymásra mutogat, a panaszos pedig mindeddig csupán egy jó tanáccsal lett gazdagabb:

Javítsa meg önköltségen!

Betelt a pohár:

“Egy évig tartó telefonálást követően ma megsérült az autónk, ahogy az utcára próbáltunk kiállni az udvarunkról. A kárunk kb. 100 ezer forint. Ki fogja ezt nekünk megtéríteni?”


Megtehetné, hogy megjavítja, de miért önköltségen és mitől lesz az szakszerű???


Jogosan merül fel a kérdés, ha Zoltán rendes polgárként minden ráeső terhet megfizet, miért lenne az ő feladata egy ilyen probléma elhárítása? Ki fogja megtéríteni az autójában esett kárt?

Sajnos olyan esetről is hallottunk, ahol a lakó végzett el hasonló javításokat, majd hirtelen mégis meglett az illetékes, aki felszólította a tulajt az eredeti állapot visszaállítására, mert nem lett szakszerű az elvégzett munka.

Zoltánnak erre érthetően se pénze se megfelelő szaktudása nincs jelen pillanatban, bár már megélhetése forog kockán, mivel így az autókölcsönzőjét sem tudja üzemeltetni, ami a családja megélhetési forrása.

Az eset felháborító, a kérdés egyszerű!

…hogyan fordulhat elő 2019-ben, hogy sehol, senki nem tud pontos tájékoztatást adni legalább arról, hogy egy adott úthiba kijavítása kihez tartozik? A bejelentő hol tehet panaszt, illetve hol kaphat információt, választ kérdéseire?

Miért kell egy egyszerű állampolgárnak küzdenie azért , hogy egy nyilvánvalóan megrongálódott, balesetveszélyes közterületi részt az illetékes záros határidőn belül kijavítson és hogyan fordulhat elő, hogy egy hivatalnál elhajtanak valakit azzal a válasszal,

hogy újítson fel önerőből egy olyan útszakaszt, melynek kijavítása nyilvánvalóan nem az ő feladata?

Kérdéseket feszegetünk egy olyan ügyben, ami bizonyára nem egyedi eset és várjuk a 2. kerületi önkormányzat, adott esetben a Fővárosi Önkormányzat álláspontját az ügyben, (mert tudomásunk szerint az ügy nem a közút kezelőhöz tartozik) lehetőleg addig, amíg az anyagi káron felül nem történik még komolyabb baleset is, ebből kifolyólag.

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetTényleg utáljuk a bicikliseket és politizálunk???

2020-04-17 Facebook

Sokan félreértitek: Nem arról van szó, hogy feljelentsék az emberek egy indexelés hiánya miatt egymást

bpiautosok.hu

Reggel posztoltuk ezt, amire jöttek olyan kommentek, ami miatt szeretnénk tisztázni valamit....

Nézettségünk: 2020 első negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

Támogatóink


hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT:

Társ-oldalaink