Hirdetés

Hírek
200 kilós szarvas zuhant egy autóra Esztergomnál, az egyik utas azonnal meghalt
200 kilós szarvas zuhant egy autóra Esztergomnál, az egyik utas azonnal meghalt
Hirdetés

Szarvassal ütközött egy személyautó nagypéntek este Kesztölc és Esztergom között. Az autóban a sofőrön kívül egy ember utazott. Az ütközéstől levegőbe repülő állat rázuhant az autóra, melynek következtében az utas azonnal meghalt.

Az autó Kesztölc felé haladt, amikor balról váratlanul kiugrott az útra egy több mint kétszáz kilogrammos szarvas. A járművel való ütközés után az állat a levegőbe repült, majd az autó jobb oldalára zuhant, szabályosan agyonnyomva az anyósülésen utazó 39 éves nőt.

Benke István Roland, a tűzoltóság szóvivője elmondta a Tényeknek, hogy az esti órákban érkezett jelzés hozzájuk, miszerint a 117-es út 4-es kilométerénél vaddal ütközött egy személygépjármű, melybe két személy beszorult.
A kiérkező egységek áramtalanították a járművet.

Hirdetés

Az áldozatokat feszítő-vágó berendezések segítségével, a roncs tetején keresztül tudták csak kiemelni, de a 39 éves nő életét már nem tudták megmenteni.

Azonban az autót vezető középkorú férfi túlélte a balesetet. Őt a mentők súlyos gerincsérüléssel, stabil állapotban szállították kórházba.

Az elpusztult szarvas tetemét a helyi vadásztársaság vitte el a helyszínről. Csörgő László vezetéstechnikai szakértő a Tények megkeresésére elmondta, hogy a hasonló tragédiákat nagyobb eséllyel kerülhetjük el, ha a vadveszélyre figyelmeztető táblákkal ellátott utakon 10-15 kilométer/órával csökkentjük a haladási sebességet – ezzel ugyanis másodperceket nyerhetünk a veszély észlelésére.

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés