Hirdetés

Hírek
200 autóból álló flottát hajt az állami elit
200 autóból álló flottát hajt az állami elit
Hirdetés

Az idei első hat hónapban ez a tekintélyes autópark közel 100 millió forint értékű üzemanyagot fogyasztott.

A miniszterek, államtitkárok, helyettes-államtitkárok, miniszteri biztosok és tárca nélküli miniszterek miatt egy legalább 204 autóból álló járműflottát üzemeltet az államigazgatás – írja a Népszava, amely képviselői kérdésre adott parlamenti válaszokat idéz.

A flotta mérete mellett a járműpark összeállítása is figyelemreméltó: a legnépszerűbb modell a Skoda zászlóshajója, a Superb, ebből 140 darabot használnak – a legtöbbet, 31 darabot az Emberi Erőforrások Minisztériuma tart fenn. Ennek a típusnak a listaára, alapfelszereltségtől függően, extrák nélkül 7,8 és 13 millió forint közötti.

Üzemanyagra több mint 95 millió forintot költöttek az idén január elseje és június közepe között, miután összesen mintegy 3,5 millió kilométert tettek a kocsikba. A szervizköltségek összege elérte a 60 millió forintot.

Az autókhoz kapcsolódó legnagyobb kiadásai a Miniszterelnökségnek voltak, az adatok szerint 706 ezer kilométert tettek a kancellária autóiba: a kutakon 17,9 millió forintot hagytak, javításra pedig egy közepesen felszerelt Skoda Superb árát, 9,2 milliót fordítottak.
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170725_200_autobol_allo_flottat_hajt_az_allami_elit

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés