Hirdetés
Dashcam
2 videó, 2 igazság! Mindegy mivel közlekedsz, ha idióta vagy
2 videó, 2 igazság! Mindegy mivel közlekedsz, ha idióta vagy
Hirdetés

Az autós / motoros / biciklis szentháromság ellentéte sajnos virágzik.

Pedig járműtől függetlenül lehet valaki felelőtlen ön és közveszélyes idióta. Teljesen mindegy, hogy motoros, autós, vagy akár gyalogos vagy éppen…

Ezt ezekben a videókban is bemutatjuk. Nagyjából egy időben kaptuk a két felvételt, amiken éppen hol ez, hol az a sofőr ön és közveszélyes.

Ha motort is és autót is vezetsz, akkor biztosan érteni fogod ennek a lényegét…

Hirdetés

 

 

Olvasónk, a 2. videó készítője ezt fűzte a történtekhez:

” A tények, hogy előtte a jobb sávban dugó szokott lenni, a sofőr a balra kanyarodó sáv piros lámpáján jött keresztül, záróvonalon és forgalomtól elzárt területen keresztül.

Indulásom előtt a jobb tükörben lehet látni egy szürke autót, a balban pedig ezt a feketét, ahogy elrajtol. Szerintem csak elszámolta magát, azt hitte bőven befér elém (igaz, akkor is ugyanúgy szabálytalan.)

Bocsánatot kért a videóban is látható módon, habár közben kifogást is keresett egyből.

A célom az volna, hogy pozitív módon hívjam fel a figyelmet arra, hogy miért fontos több helyet hagyni nekünk. Úgy, hogy ne támadásnak érezzék azok, akik főleg “autósként” azonosítják magukat. Nem az a célom, hogy bárkit felidegesítsek. Szeretném javítani a két csoport közti viszonyt, ez már régóta foglalkoztat. “

Ezt is üzeni nektek:

” Tisztelt közlekedésben résztvevő társaim!

Tudom, gyakran szabálytalanok a motoron ülő emberek, és most nem őket akarom védeni, mentegetni, nem szeretném, hogy a vita ebbe az irányba kanyarodjon.

Igen, sokszor látok én is motorokat száguldani, kocsik között szabálytalanul cikázni, sőt már volt olyan, hogy ilyen motoros veszélyeztette az életem. Én is elítélem őket, pedig km-jeim fő részét motoron töltöm.

Nem a járműtől függ szerintem, hogy ki mennyire szabályos, hanem egyéntől, ezért sem szeretem, amikor “motoros”, “autós” vagy “bicajos” kifejezés van használva pusztán azért, hogy valami negatívat írhassunk, mondhassunk az egyénről, rávetítve az egész csoportra a viselkedését.

Azért mutatom meg ezt a videót, írom ezt a néhány sort, hogy érzékeltessek egy másik perspektívát olyanoknak, akik még nem motoroztak, vagy nem ültek motoron. Teljesen más a kettő, ezért természetes, hogy nem tudja mindenki, milyen a másik cipőjében lenni. Több mindent kell szem előtt tartani, jobban oda kell figyelni, mivel kisebb, vékonyabb és kevésbé feltűnő vagy.

Ebből adódik részben, hogy motorozni statisztikailag veszélyesebb. Szeretném a videó által picit megmutatni, mit élünk át, amikor egy véletlenül vagy szándékosan szabálytalan autó miatt majdnem (vagy ténylegesen) balesetet szenvedünk. Szerencsére nem annyira gyakori, de időről időre előfordul még akkor is, ha defenzíven vezetünk.

Itt hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy megköszönjem azt a sok pozitív tapasztalatot, amit autóban ülő társaimtól tapasztaltam!

Dugóban sokan félrehúzódással, sőt, néha tükörbehajtással segítik az előre jutásom, amire mindig igyekszem mosolygós köszönetem kimutatni, tényleg hálásak vagyunk. Azt viszont nem szeretem, amikor a videóban látható, elkerülhető helyzetbe kerülök egy szabálytalan vagy figyelmetlen ember miatt. Remélem, sikerül még pozitívabb irányba terelnem a motoros statisztika ezen részét. Ha már akár egy ember jobban odafigyel a motorosokra, már megérte.

Köszönöm a figyelmet! ”


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája