Hirdetés

Gondolkodtató
1800 fát vághatnak ki a kispesti Határ út szélesítése miatt
1800 fát vághatnak ki a kispesti Határ út szélesítése miatt
Hirdetés

Kispesten a Határ út menti Kiserdő jelentős részének rovására négysávos út épülhet.

Az útépítés az Átlátszó blog korábbi becslése szerint 1800 fa kivágásával járna és a tervező becslései szerint is napi 27 000 újabb gépjárművel növelné a terület forgalmi terhelését – írják a „Van más út – Összefogás a Kiserdőért” című Facebook oldal szerkesztői. (Az erdő, Kispest és Ferencváros határán, a Határ út mellett található, az Illatos-árok mentén terül el. Jegyezzük meg jelenleg egy teljesen elhanyagolt területe a városnak, amely bár Ferencváros része, leginkább Senkiföldjének számít.)

A beruházásra azért kerülne sor, mert a kerület polgármestere szerint a jelenlegi Határ úton élők védelmét, az elfogadhatatlan mértékű zaj- és légszennyezés csökkenteni kellene, ezért támogatja alapvetően az útépítést, amelytől a jelenlegi Határ út tehermentesítését várja – írja a reflektor.hu a helyzetet ismertetve.

Azt a civilek is elismerik, hogy a jelenlegi környezeti állapot ott valóban borzasztó, de a Kiserdő jelentős részének kivágásával járó, négy sávos utat és plusz forgalmat eredményező beruházástól nem javulást, hanem összességében romlást várnak, mondván: „rossz helyzetre rossz megoldást nem tudnak válaszként elfogadni.”

A helyzettel kapcsolatban szeptember 8-ára írtak ki lakossági fórumot, amelyre sem a kormányzat (miniszter, kormánybiztos), sem az állami projektcég (NIF), sem a tervezők (Főmterv), sem a főváros meghívott képviselői (polgármester, helyettese, főépítész) nem mentek  el, pedig meghívták őket is.

Ha még nem csatlakoztál, katt ide!
ÖSSZ CSOPORT TAG + KÖVETŐ SZÁM
TÖBB MINT 10.000
Az érintett szakasz piros körben.
© hvg.hu

A tervtanácsi zsűri szeptember 20-án készül ülésezni és dönteni a megvalósíthatósági tanulmány és a környezeti hatásvizsgálat alapját adó ún. tanulmánytervi változatról. A Kiserdőt védő civilek legfontosabb kifogása, hogy a tanulmánytervi változatok mindegyike a ferencvárosi Kiserdőn át vezeti a tervezett utat. Az egész projekt egyébként a tervezett Galvani-híd , a XI. kerületet a IX. kerülettel összekötő fő közlekedési folyosó, egyik fontos eleme lenne.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170913_1800_fat_vaghatnak_ki_a_kispesti_Hatar_ut_szelesitese_miatt

Megosztom itt:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés