hirdetés

Velünk tartasz?170-nel hajtott át a piroson,mert versenyzett – Belehalt egy ember. Az ítélet életfogytiglan

170-nel hajtott át a piroson,mert versenyzett – Belehalt egy ember. Az ítélet életfogytiglan

2020-06-25 Facebook
hirdetés

Életfogytiglan börtönre ítéltek egy halálos balesetet okozó huszonéves fiatalt, miután Németországban a másodfokon eljáró szövetségi bíróság jóváhagyta az első fokú bíróság ítéletét, amely egy halálos kimenetelű, súlyos gyorshajtást emberölésnek minősített. 

2016. február 1-jén két, akkor 26, illetve 24 éves férfi Berlin egyik kétszer kétsávos főútjának mintegy másfél kilométeres szakaszát választották ki versenypályául. Az útvonalat egy jelzőlámpával ellátott útkereszteződés keresztezte. A lámpa jelzését a starthelyről még nem lehetett látni, az csak később vált felismerhetővé. A két férfi száguldás közben bár észlelte, hogy előttük a kereszteződésben tilosat jelez a lámpa, mégsem lassítottak.

A kereszteződésbe épp akkor hajtott be egy 69 éves férfi a lámpa zöld jelzésére, amikor az egyik versenyző jármű a szakértői vélemény szerint kb. 160-170 km/h-s sebességgel nekiütközött. Az idős férfi a helyszínen szörnyethalt, az okozó mindössze könnyebb sérüléseket szenvedett.

hirdetés

A másodfokú bíróság emberölésnek (és nem halálos közúti baleset okozásának) minősítette az esetet, és a fő vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélteA verseny másik résztvevője – aki ugyan nem ütközött senkivel, de aktív részese volt az eseményeknek – még az ítéletére vár.

Nagy kérdés, hogy őt önálló elkövetőként, vagy bűnsegédként, esetleg társtettesként fogják felelősségre vonni. A minősítés számára éveket jelenthet, pluszban vagy mínuszban.

Forrás: Baleset-megelőzés


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-12-25 Facebook

A Jakupcsek Plusz vendége: Csősz Krisztián. “Úton van a magyar, de sokat takar a kanyar?!”

Meghívást kaptunk a Jakupcsek Gabriella által fémjelzett Jakupcsek Plusz-ba, ahol a közlekedésben...

Nézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: