Hirdetés
Hírek
130 éves híd omlott le tegnap Piliscsabán
130 éves híd omlott le tegnap Piliscsabán
Hirdetés

Szombaton, 15 óra magasságában leszakadt a kb. 1890 körül kisméretű téglából és kőből épült négy nyílású, boltíves híd Piliscsabán a Kálmán király utcában. -írja a Piliscsabai Polgárőr Egyesület a Facebook oldalán.

“A Polgárőrség azonnal a helyszínre ment a helyszínt biztosítani, leszalagoztuk majd a Városüzemeltetés fizikai akadályokkal lezárta a hidat. A közterület felügyelő, (aki egyben a helyi védelmi megbízott is, ) a polgármester, Koós Gábor építési szakértő, képviselő javaslatára ( aki felhívta a figyelmet a további omlás veszélyre ami be is következett )

vis maior helyzetnek nyilvánította az eseményt, és kérték a katasztrófavédelem segítségét mert a híd elemei folyamatosan omlottak.

A katasztrófavédelem nagy erőkkel jelent meg a helyszínen, köztük a helyi önkéntesek is, közben a mentők és a rendőrség is kiérkezett. Kereső kutyát hívtunk a helyszínre hiszen meg kellett arról bizonyosodni hogy a törmelék alatt nincs e esetleg ember, de szerencsére a kutya senkit sem talált.

Hirdetés
Fotók: Piliscsabai Polgárőr Egyesület

A mentés irányító úgy döntött hogy az omlásveszély miatt a hidat reggelig őrizni kell, hogy még véletlenül se menjen senki a közelébe. 22.00-ig a közterület felügyelő, 22.00-tól reggel 8.00-ig pedig a piliscsabai Polgárőrség fogja őrizni a már alig álló építményt amelynek állapota most is folyamatosan romlik.

Fotók: Piliscsabai Polgárőr Egyesület

Nagy valószínűséggel reggel döntenek a híd további sorsáról. Simon Gyula közrendvédelmi tanácsnok” -olvasható a posztban.


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Dashcam

Hirdetés


Dashcam + kert

Hirdetés


Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Adatvédelmi beállítások