Hirdetés

Gondolkodtató
10 MENTŐAUTÓVAL bővült a RENDŐRSÉG gépjárműparkja – nem elírás :)
10 MENTŐAUTÓVAL bővült a RENDŐRSÉG gépjárműparkja – nem elírás :)
Hirdetés

Első olvasatra furcsának tűnhet a hír, de egyáltalán nem egyedi.

A mentőautók rendőrségi szolgálata nem hazai találmány, az Egyesült Államok rendőrkapitányságain bevett szokás – csakúgy, mint a tűzoltóállomásokon –, hogy mentőautó is az állomány rendelkezésére áll, így egy segélyhívást követően egyszerre tudnak elindulni a minden feladathoz értő egységek. – írta meg a Magyar Nemzet.

A mentési feladatok ellátása hatékonyságának növelése érdekében az Országos Rendőr-főkapitányság 2020-ban 10 mentő gépjármű megvásárlását határozta el.

police.hu

Az Országos Mentőszolgálat által használt esetkocsival azonos típusú és felszereltségű járműveket 2021. június 3-án dr. Kuczik János Zoltán r. vezérőrnagy műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka adta át az állomány részére.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség speciális gépjárműállománya 1-1 mentő gépjárművel bővült. Ezzel lehetővé válik, hogy az egészségügyi biztosítást igénylő rendőri feladatok során munkatársaink egy időben több helyszínen jelen lehessenek és szükség esetén segítséget nyújtsanak.

Hirdetés

A Magyar Légimentő Nonprofit Kft. – amelynek tulajdonosi joggyakorlója a Készenléti Rendőrség – 8 mentőautót vehetett át. E fejlesztéssel a jövőben megvalósítható az, hogy a repülésre kedvezőtlen időjárási körülmények esetén is biztosított legyen a mentési tevékenység folyamatossága Magyarország hét légimentő bázisán: Budaörsön, Balatonfüreden, Sármelléken, Pécsen, Szentesen, Debrecenben és Miskolcon egyaránt.

police.hu

Az új járművek a legmodernebb orvosi felszerelésekkel, többek között defibrillátorral, lélegeztetőgéppel, infúziós pumpával rendelkeznek és a betegellátáshoz szükséges gyógyszerekkel és kötszerekkel is felszerelték azokat.


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés