SOS Mobilgumis
IDŐPONTFOGLALÁS GUMI ÁTSZERELÉSRE:
+3670-88-585-88
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Velünk tartasz?


10 hónapig vonat helyett buszok szállítják azt, a napi 6-8000 utast, aki innen jár be dolgozni.

10 hónapig vonat helyett buszok szállítják azt, a napi 6-8000 utast, aki innen jár be dolgozni.

2019-01-30 Facebook
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Február 4-től, azaz jövő hétfőtől felújítás miatt, 22 km hosszan lezárják a Budapest-Hatvan vasútvonalat Aszód és Pécel között. A munka 10 hónapig tart,

ezalatt vonatpótló buszok szállítják
azt a napi 6000-8000 utast, aki erre jár be dolgozni.

Attól lehet tartani, hogy a 66 vonatpótló busz beállítása jelentősen megterheli a csúcsidőben már amúgy is zsúfolt M3-as bevezetőt és a 3-as utat. – írja az index.hu

Írják továbbá:

A felújításról és a vonatpótlásról tartott MÁV-sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Budapest-Hatvan vonal 52 kilométer hosszú szakaszát 150 milliárd forintból újítják meg. A rekonstrukció már egy éve elkezdődött, de az uniós források lehívásának szoros határideje miatt fel kell gyorsítani a munkát, ezért kell lezárni a Pécel-Aszód közötti szakaszt.

A MÁV azt várja, hogy a felújítás után

  • gyorsabb lesz a vonatok sebessége, egyes szakaszokon 160 km/óra.
  • sűrűbbek lesznek a járatok, több utast tudnak majd szállítani
  • javul a menetrend pontossága, kényelmesebb lesz az utazás

A felújítás során 4 állomást átépítenek, magas peronokat építenek a sínek mellé, 330 db plusz P+R parkolóhelyet alakítanak ki, és gyakorlatilag a lakott területeken végig (28 km-en) zajvédő fal lesz.

A vonatpótlás jövő hétfőtől indul. A Volánbusszal kötött szerződés értelmében 66 darab busz szállítja majd a kieső vonatok napi 6000-8000 utasát. Az Intercity járatokat pótló autóbuszok az M3-as autópályán közlekednek majd, a sebes- és gyorsvonat-pótlók Bag és Hatvan között fognak csak az autópályán közlekedni. A személyvonatok pótlóbuszai a 3-as úton közlekednek majd.

Tartani lehet attól, hogy a 66 darab ingázó busz jelentősen megterheli – főleg a reggeli csúcsidőben – a főváros felé tartó forgalmat az M3-ason és a 3-as úton. Ráadásul várhatóan többen ülnek majd az autóba a kimaradó vonatközlekedés miatt is.

A tájékoztatón elhangzott, hogy egy vonatot 4-7 darab busz fog pótolni, azaz több helyen buszkaravánokra kell felkészülni.

Buszsávokat nem alakítanak ki az utakon, ezért ha dugó lesz, akkor a buszok is beragadnak. A MÁV a helyzetre úgy próbál felkészülni, hogy folyamatosan ellenőrzik a forgalmi helyzetet a buszoknál, és ha szükség van rá, akkor módosítanak a járatokon. A MÁV számítása szerint a menetidő valószínűleg hosszabb lesz, mint korábban vonattal, a Miskolcról érkezők például 30 perccel hosszabb útra számíthatnak.

A MÁV-HÉV azzal segít be a városkörnyéki pótlásba, hogy sűríti gödöllői járatait, a Csömör-Kerepes vonalon pedig Desiro motorvonatokat állítanak be. A megváltott vonatjegyek a H8-as járaton érvényesek lesznek. Egyébként átépül a HÉV gödöllői végállomása is.

A pótlóbuszokra a pénztárakban, online és a Vonatinfo alkalmazásban lehet jegyet váltani. A pótlóbuszon nem lehet jegyet venni, kerekesszéket csak összecsukva, kerékpárt pedig egyáltalán nem lehet szállítani.

Fotó: Mávcsoport.hu

További részletes információkat a MÁV oldalán találhat.

(Borítókép:    Munkások a turai vasútállomáson az Aszód és Hatvan közötti vasútvonal felújításán 2018. augusztus 7-én – fotó: Máthé Zoltán / MTI)

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetÚj videó


2020-06-18 Facebook

VIDEÓ: Karácsony Gergellyel beszélgettünk a Budapest Restart című élő műsorban

A Budapest újraindul, főpolgármesteri társadalmi egyeztetési célú élő műsor 4. részébe kaptunk...

Nézettségünk: 2020. 2. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

Támogatóink


hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT:

Társ-oldalaink