Hirdetés

Hírek
Zéró tolerancia! – Finn módszerrel vadásztak ittas vezetőkre a rendőrök
Zéró tolerancia! – Finn módszerrel vadásztak ittas vezetőkre a rendőrök
Hirdetés

Sokszor volt és még többször lesz finn módszeres közlekedési akció Pest megyében – közölte a rendőrség. Ezerből egy ittas vezető is sok, legutóbb 5330-ból 12 fújt pozitívat. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra sem enged a zéró toleranciából. A megye 13 rendőrkapitányságának munkatársai 2022. október 18-án 6 és 8 óra között finn módszerrel ellenőrizték a forgalomban résztvevő járművezetőket. Az akció célja az ittas sofőrök kiszűrése volt.

A rendőrök 5330 járművezetőt ellenőriztek, a szonda 12 sofőrnél mutatott pozitív értéket. Közülük öt ellen büntetőeljárást kezdeményeztek járművezetés ittas állapotban vétségének gyanúja miatt, heten közigazgatási bírságot kaptak.

Fotó: police.hu

Ugyan az akciót az ittas vezetők kiszűrésére, az ittasan okozott közlekedési balesetek megelőzésére szervezték, bónuszként a rendőrök egy elfogatóparancs alapján körözött embert is elfogtak.

A legtöbb ellenőrzést a gödöllői autópályás rendőrök hozták, 721 sofőrt ellenőriztek két óra alatt.

Hirdetés

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is tervez hasonló, a közlekedésbiztonság javítása, az évek óta az egyik legfőbb baleseti okként számon tartott ittas vezetés visszaszorítása, megelőzése érdekében szervezett akciókat.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Forrás: police.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x