Hirdetés

Hírek
Be volt drogozva a buszsofőr, aki 40 utassal a fedélzetén lezuhant egy felüljáróról Varsóban
Be volt drogozva a buszsofőr, aki 40 utassal a fedélzetén lezuhant egy felüljáróról Varsóban
Hirdetés

Amfetamin hatása alatt volt a lengyel fővárosban karambolozó buszvezető, akit ezért közlekedési katasztrófa okozásával gyanúsítottak meg – Adta hírül az MTI 

A varsói tömegközlekedési vállalat egyik csuklós busza csütörtökön egy elágazásban áttörte a felüljáró védőkorlátját és kettészakadt. Az busz elülső része az odalent haladó Visztula parti főút kerékpárútjára zuhant, míg hátsó része fennakadt a korláton. A buszon negyvenen utaztak, a balesetben egy nő meghalt, és további huszonnyolcan megsérültek, közülük négyen súlyosan.

A buszsofőr, akit könnyebb sérülésekkel kórházban kezelnek, a kihallgatás során nem ismerte be bűnösségét. Azt mondta, nem emlékszik a baleset pillanatára, csak azt tudja felidézni, hogy később az egyik utast próbálta menteni.

A kábítószer jelenlétét a sofőr szervezetében toxikológiai vizsgálat mutatta ki. A lengyel PAP hírügynökség emlékeztetett, hogy a varsói tömegközlekedésben a műszak elején a sofőröknél az alkoholszintet mérik, drogtesztet viszont nem végeznek.

Ilyen vizsgálatot a szokásos közúti ellenőrzések során sem végeznek Lengyelországban.

A baleset okozásáért és a kábítószer-birtoklásért és -fogyasztásért akár 15 év börtönbüntetés is kiszabható az ügyészség szóvivője szerint.  Az ügyészség a buszvezető előzetes letartóztatását fogja kezdeményezni.

Forrás: index.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x