Hirdetés

Gondolkodtató
Volt, aki 70 helyett 142-vel száguldott az Árpád hídon
Volt, aki 70 helyett 142-vel száguldott az Árpád hídon
Hirdetés

A budapesti rendőrök néhány óra alatt 118 gyorshajtóval és négy ittas sofőrrel szemben indítottak eljárást.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitányság 2023. október 14-én éjszaka közlekedésrendészeti akciót szervezett az illegális gyorsulási versenyek megelőzése céljából.

A kerületi rendőrök az ellenőrzés során 118 gyorshajtóról készítettek felvételt, amelyből 82-t az Árpád hídon rögzítettek. Kiemelendő volt az az eset, amikor egy sofőr a megengedett 70 km/h helyett 142 km/h-s sebességgel közlekedett Pest irányába a margit-szigeti lehajtónál.

Hirdetés

Az ellenőrzések alkalmával két sofőrt előállítottak; egyiknél pozitív eredményt mutatott az alkoholteszter, egy másik pedig megtagadta az igazoltatást.

Az egyenruhások hat esetben szabtak ki helyszíni bírságot, többek között záróvonal átlépése, gyalogos-szabálysértés, sárga jelzésen való áthaladás, lejárt műszaki érvényesség, valamint az elsőbbségi szabály megszegése miatt. Öt sofőrrel szemben szabálysértési feljelentést tettek csendháborítás, szabálytalan parkolás, biztosítás hiánya, valamint közbiztonságra különösen veszélyes eszköz tartása miatt.

A biztonsági öv használatának elmulasztása, valamint tilos jelzésen való áthaladás miatt egy -egy esetben szabtak ki közigazgatási bírságot.
Ugyanezen az éjszakán a XV. kerületi rendőrök hat óra alatt öt embert állítottak elő: négyet ittas, egyet eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés miatt.

VIDEÓ: Elkapta a kamion a kisautó hátulját az Árpád hídon, de az ügyes sofőr „megfogta”, így nem történt komolyabb baleset

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés