Hirdetés
Hírek
Videón, ahogy megáll egy autós az M1 leállósávján, hogy kihajítsa autójából a szemetet
Videón, ahogy megáll egy autós az M1 leállósávján, hogy kihajítsa autójából a szemetet
Hirdetés

Talán nem vagyunk egyedül, akiknek a videó láttán a gyomruk fordul fel az ilyen emberektől. Felmerül bennünk a kérdés, ha már úgy is hajlandó volt megállni, miből tartott volna ezt az első kihajtón biztonságosan és a környezetet is óvva megtenni?

Nemrég a Magyar Közút komáromi diszpécsere arra lett figyelmes, hogy az M1-es Hegyeshalom felé vezető oldalán a leállósán vészvillogóval megáll egy fehér személyautó. Mielőtt még riasztotta volna az útellenőrt, a hatóságokat, azt látta, hogy egy rövid idő után szemetet dobnak ki a járműből, majd mennek is tovább.

A leállósávon csak azért megállni, hogy az ablakon kidobd a szemeted, az elég nagy baj és talán nem vagyunk egyedül, akiknek a videó láttán a gyomruk fordul fel az ilyen emberektől.

Felmerül bennünk a kérdés, ha már úgy is hajlandó volt megállni, miből tartott volna ezt az első kihajtón biztonságosan és egyben a környezetet is óvva megtenni?

Ha nincs műszaki hibád vagy olyan helyzet, akkor ne használjátok a leállósávot, ha mégis szükséges, akkor a vészvillogó mellett érdemes elakadásjelzőt is kirakni, ki kell szállnia mindenkinek a járműből és a szalagkorláton túl, láthatósági mellényben kell a segítséget várni. Ha szükség van külső segítségre és baj van, hívjuk a 112-t vagy a diszpécserszolgálatainkat, de ha lemerül a telefonunk, van több SOS oszlop is a gyorsforgalmi utak mellett. Ha pedig nincs baj, a legközelebbi pihenőhelyen intézzük el a dolgainkat.

Hirdetés

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Forrás: Magyar Közút

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája