Hirdetés

Dashcam
Videón, ahogy letöri a félsorompót egy teherautós Vecsésen
Videón, ahogy letöri a félsorompót egy teherautós Vecsésen
Hirdetés

Olvasónk fedélzeti kamerája rögzítette a felvételt, 2022.09.08-án.

Aki ismeri a vecsési helyszínt az tudja, hogy – felüljáró hiányában – itt átjutni “nem csak játék és mese”.

Vecsés felől érkezve rendszeresen feltorlódik a balra – Üllői út felé – kanyarodó sáv, ahol a városból kifelé tartó két sávnyi autónak elsőbbséget kell adni. Hozzátennénk, hogy rendkívül balesetveszélyes a kereszteződés. Évente több baleset is történik, amik súlyosak, mivel viszonylag nagy tempóval közlekednek a Ferihegyi reptérre vezető úton a járművezetők.

A kamionos is ebből a sávból érkezett. Az elsőbbségadást STOP tábla kötelezi, valamint a vasúti átjáró piros jelzésének megfelelően kiegészítő lámpa jelzi az arra haladóknak, hogy a vasúti átjárón történő átkelés lehetséges lesz-e.

Kép: Google Street View

Anélkül, hogy mentegetnénk a teherautó sofőrjét:

Ha és amennyiben a kiegészítő lámpa még nem jelzett pirosat és az elsőbbségadás szabályosan megtörtént – elindult a teherautó és ezt követően pirult be a vasúti átjáró tilos jelzése, akkor ez egy nagyon faramuci helyzet.

Hangsúlyoznánk, hogy nem ismerjük a pótkocsis szerelvény össz hosszúságát, de amennyiben az a Ferihegyi reptérre vezető útra belógott volna a piros jelzésénél történő megállást követően, azzal elég komoly balesetveszélyt teremtett volna a sofőr.

Ezt mérlegelni ilyenkor másodpercei vannak egy ilyen hosszú jármű vezetőjének. A tehergépkocsi látszik, hogy tovább haladt, aminek következtében a pótkocsi letörte a lecsukódó félsorompót.

A felvételen látszik, hogy a sofőr visszament. Olvasónk ezt írta plusz információként:

“Megállt de, csak annyira, hogy félrehúzza a letört félsorompót.”.

Megírta azt is, hogy szólt a sofőrnek, hogy jelentse be az esetet. Remélhetőleg ezt megtette. Amennyiben nem, úgy ennek nyilván meglesznek a következményei utólag.

Cikkünk célja, hogy nagyon figyeljetek itt és legyetek türelmesek, különösen hosszabb járművekkel, mert a fent leírt eset sajnos igen életszerű.

Hirdetés

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x