Hirdetés

Hírek
Videón, ahogy elgázolták a biciklist, aki egy világcsúcsra hajtó extrém futót kísért
Videón, ahogy elgázolták a biciklist, aki egy világcsúcsra hajtó extrém futót kísért
Hirdetés

Nyilvánosságra hozta az ügyészség a videót, melyen látható, ahogy egy autós elgázol egy futót kísérő kerékpárost. A baleset még 2022. január 22-én a Mátrában.

Az út jobb szélén futó Szilágyi Zoltán épp egy világcsúcsot készült megdönteni, amikor az őt kísérő kerékpárost egy szemből érkező autós elgázolta. A megrázó esetet a sportolót kísérő autó kamerája rögzítette.

A baleset okozásával gyanúsított sofőr a 80-90 km/óra sebességgel történő haladása során, mivel nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg a járműve sebességét, egy jobbra ívelő kanyar után észlelte a felvezető kocsit, amitől megijedt, fékezni kezdett, így a jármű az úttestről jobbra letért, majd átsodródott a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol a járműve elejével nekiütközött a kerékpárosnak – olvasható az ügyészség közleményében.

A baleset következtében a kerékpáros nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett el.

Az Egri Járási Ügyészség a közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatti bűnügyben az eljárást hat hónap időtartamra felfüggesztette. A közvetítői eljárás a gyanúsított és a sértett megegyezését, a bűncselekmény következményeinek jóvátételét és a gyanúsított jövőbeni jogkövető magatartását elősegítő, a terhelt, illetve a sértett hozzájárulásával alkalmazható eljárás.

Hirdetés

Forrás: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x