Hirdetés
Dashcam
Videón a bosszú. Szabálytalan kamionost büntetett egy autós az M1-esen
Videón a bosszú. Szabálytalan kamionost büntetett egy autós az M1-esen
Hirdetés

Olvasónktól kaptuk az alábbi, fedélzeti kamerás felvételt, amit az eszköz az M1-es autópályán, Győr felé haladva, a Sasfészek tó pihenőnél készített 2022.01.11-én.

“A román rendszámú kamion előzött már több perce és a türelmetlen személyautós bosszút állt. Arra nem gondolt hogy mekkora baj is lehet ilyenből.”

– tette hozzá olvasónk.

Fontos tudni, hogy a KRESZ hatályos szabályai szerint tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között – a 7500 kilogrammot – meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel. Ebben az esetben a járműveknek olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy járműszerelvény biztonságosan besorolhasson.

Sajnos sokan tapasztalhatjátok, hogy ezt a szabályt sem hazánkban, sem külföldön nem igazán tartják be.

Az olvasónk által küldött felvételen sem tartotta be ezt egy kamionos, viszont itt egy autós igencsak veszélyes bosszút hajtott végre ellene.

Hirdetés

A rendőrség egyébként rendszeresen hajt végre akciókat, melyeknek keretei között a tehergépjárművekre vonatkozó előzési tilalom betartását ellenőrzik.

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája