Hirdetés

Gondolkodtató
VIDEÓ: Vezetéstől eltiltást, pénzbírságot és felfüggesztett börtönt kért az ügyész az M5-ösön büntetőfékező nőre
VIDEÓ: Vezetéstől eltiltást, pénzbírságot és felfüggesztett börtönt kért az ügyész az M5-ösön büntetőfékező nőre
Hirdetés

A Kecskeméti Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt vádat emelt egy nő ellen, aki 2020. november 11-én az M5-ös autópályán az autójával többször indokolatlanul fékezett az utána haladó kisteherautó sofőrje előtt, mert szerinte a férfi korábban túl lassan haladt előtte áll az ugyeszseg.hu sajtóközleményében

A vádirat szerint a kecskeméti nő 2020. november 11-én, reggel, a lajosmizsei pihenőnél hajtott fel személyautóval az M5-ös autópályára Kecskemét felé. Az előtte, azonos irányban közlekedő kisteherautó sofőrje túl lassan hajtott, ezért a nő a távolsági fényszóróval többször rávillantott. A kisteherautót vezető férfi a felhajtóról az autópálya külső sávjába sorolt, a vádlott pedig a belső sávba áttérve balról előzni kezdett.

Az előzés során a nő a tehergépkocsi mellé hajtott, leengedte a jobb oldali első ablakot és kiabálni kezdett a férfi felé. Miután az előzést befejezte, a vádlott az autót hirtelen jobbra kormányozta és részben áttért a külső sávba, majd legalább ötször indokolatlanul röviden fékezett.

A sértett az ütközést csak fékezéssel és a jármű leállósáv felé kormányzásával tudta elkerülni.

Ezután a külső sávban haladtak tovább, de a nő ismét indokolatlanul fékezett. A sértett áttért a belső sávba, hogy balról előzze a vádlottat, de a nő szintén áttért a belső sávba és megint indokolatlanul fékezett.

A sértett az ütközést csak erőteljes fékezéssel tudta elkerülni.
A sértettnek köszönhetően a járművek nem ütköztek, személyi sérülés nem történt. A nő azonban szándékosan megszegte azon KRESZ szabályokat, miszerint előzni abban az esetben szabad, ha a vezető az előzés befejezése után a járművel a megelőzött jármű elé, annak zavarása nélkül vissza tud térni, ugyanakkor a jármű sebességét hirtelen fékezéssel csökkenteni csak abban az esetben szabad, ha ezt a személy- vagy vagyonbiztonság megóvása szükségessé teszi. A vádlott e szabályok megszegésével a sértett életét, testi épségét szándékosan közvetlen veszélynek tette ki.

A járási ügyészség a szabadlábon lévő vádlottat közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja. Az ügyész felfüggesztett börtön és pénzbüntetés kiszabását indítványozza a vádlottal szemben azzal, hogy a közúti járművezetéstől is el kell tiltani. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Hirdetés


Ha a videó nem indul el, próbáld meg ITT lejátszani.

Forrás: ugyeszseg.hu


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés