VIDEÓ: Végigtarolta a kisbusz a terelést. A sebességkorlátozást szinte senki nem tartotta be

VIDEÓ: Végigtarolta a kisbusz a terelést. A sebességkorlátozást szinte senki nem tartotta be

2021-06-04 Facebook
Hirdetés

A Magyar Közút ismét publikált egy videót, ami a munkavégzési területen történt eseményeket rögzítette.

A kamera sebességet is mért.

“Kedden a szigetszentmiklósi mérnökségünk szakemberei az M0-ás autóút egyik szakaszán a vízelvezető rendszer takarítását végezték.

A szokásos módon több lépcsőben vezettünk be sebességkorlátozást előjelző autóinkkal, továbbá a munkaterület előtti, autóút feletti digitális, változtatható jelzésképű táblákon is előre jeleztük, hogy korlátozásra számíthatnak a közlekedők, a munkaterületet védő narancssárga teherautó és a rajta lévő számos ledes figyelmeztető jelről nem is beszélve.

A mérnökségünkön egy komplex rendszert alkalmazva az ütközésienergia elnyelő modullal felszerelt teherautónkra kamerát és sebességmérő műszert is telepítettünk.


Korábban ez a rendszer rögzítette, ahogy egy sofőr belecsapódott a munkaterületet védő járműbe és sajnos most is volt „kapása” az eszköznek:

Hirdetés


A mostani eset:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Egyrészt jól látszik, hogy a 60-as sebességkorlátozást gyakorlatilag senki nem tartja be. Bár előzési tilalom is volt a munkaterület térségében, ennek ellenére többen is nyugodtan fogtak bele előzésekbe közvetlenül az elkorlátozott terület előtt.

És ami a legdurvább, hogy egy kisbusz nem tudott időben besorolni, ezért veszélyhelyzetet teremtve cikázni kezdett méterekkel a munkavégzési helyszín előtt.

A manőver végén több sárga villogóval felszerelt kúpot is legyalult, melyek a munkaterület előtti futófény részei voltak. A speciális eszközök értéke 60 ezer forint, a rendszám és a videó alapján megtettük a szükséges feljelentést.

Szerencsére éppen nem történt nagyobb baj vagy személyi sérülés, de ez most is csak centiken múlt. Arra kérjük a közlekedőket, hogy figyeljék a kihelyezett előjelzéseket, mindenképpen tartsák be az ideiglenes sebességkorlátozásokat maguk, a többi autós és munkatársaink védelme érdekében. És ami szintén fontos, hogy időben soroljunk be, alkalmazzuk a cipzár elvet, segítsük a többi autó besorolását is és ne hagyjuk az utolsó méterekre a manővereket, ne centizzük ki.”

– írta meg a Magyar Közút az Instagram oldalán.

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatóink

hirdetés


hirdetés