Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Trükkös sebességmérők jelentek meg az utak mentén
VIDEÓ: Trükkös sebességmérők jelentek meg az utak mentén
Hirdetés

Úgy tűnik a rendőrség újab módszert vet be a sebességet túllépők kiszűrésére. Több hazai út mellett bukkantak fel forgatható tárolódobozok, amelyekbe akár sebességmérő készüléket is elhelyezhet a rendőrség. Az új “készülék” valójában nem sebességmérő, csupán egy box, melybe a sebességmérőt el lehet helyezni– válaszolta az ORFK a Vezess.hu megkeresésére. N

Az eszköz neve trafibox és a lényege abban rejlik, hogy bár az utak mellett álló Trafiboxokat látják ugyan az arra haladó autósok, azt viszont nem tudják – mert a közeledő járműből nem látszik pontosan -, hogy abban a konkrét dobozban éppen akkor van-e egyáltalán működő sebességmérő vagy sem.

A fentiek miatt valószínűleg sok esetben már az üres doboz láttán is lassítani fognak az autósok, hiszen nem tudják, hogy épp mér-e., ezzel pedig amivel máris elérték céljukat az egyenruhások:

lassul a járműforgalom, biztonságosabbá válik az adott útszakasz.

A trafibox egyébként mindkét irányba forgatható. A dobozba a rendőrség időszakosan traffipaxot helyez el, így a sebességméréshez nincs szükség emberi jelenlétre.  A Vezess kérdésére az ORFK elárulta, hogy “az ARH CAM-S1 típusú készülékek rendelkeznek automata mérési üzemmóddal, amelynek használata esetén nem szükséges a folyamatos kezelői felügyelet”. Vagyis csak a készülék Trafiboxba helyezéséhez és üzembe állításához kell rendőr, utána magától méri a sebességet, készíti a fotókat és rögzíti a gyorshajtásokat.

Hirdetés

Forrás: vezess.hu
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x