Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Százezres bírságot kapott a nagymama, aki fuldokló unokája miatt megállt az M7-es leállósávján
VIDEÓ: Százezres bírságot kapott a nagymama, aki fuldokló unokája miatt megállt az M7-es leállósávján
Hirdetés

Férjével és két unokájával tartott haza a Balatonról az M7-es autópályán egy nagymama, mikor arra lett figyelmes, hogy a hátsó ülésen utazó egyik unokája félrenyelt és fuldoklik. A hölgy azonnal indexelt és a leállósávba húzódott, majd megállt és bekapcsolta a vészvillogót. A kicsi addigra már nagyon rosszul volt, hányt, de végül sikerült elhárítani a veszélyt és a család továbbhajtott.

Nem sokkal később megérkezett a 100.000-s bírság, a leállósáv szabálytalan használata miatt, hiszen ahogy a levélben írták, azt csak az autó műszaki meghibásodása esetén szabad igénybe venni.

Az asszony levélben kérte a rendőrséget a bírság mellőzésére a fenti esetre hivatkozva, ám az indokot nem fogadták el. Egy közlekedési szakjogász szerint, a ilyenhez hasonló esetben indokolt lehet a megállás a leállósávban és talán még esély is van arra, hogy megszüntetik az eljárást, ám ezt minden esetben eljárás keretein belül kell valahogy bizonyítani. Ez valamelyest érthető, hiszen, ha az indokot simán elfogadnák, akkor ezentúl bárki felhozhatná mentségül.

Mit tehetünk, ha mégis hasonló helyzetbe kerülünk és rosszullét miatt kell félreállni?

A rendőrség azt javasolja, hogy használjuk a leállósávot, ám ezután tárcsázzuk a 112-es segélyhívót és jelentsük be a bajt.

Hirdetés

Forrás: RTL Híradó

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x