Velünk tartasz?VIDEÓ: Sok ilyen videót látok naponta, mivel a munkám része, de nagyon besz@rtam…

VIDEÓ: Sok ilyen videót látok naponta, mivel a munkám része, de nagyon [email protected]

2019-10-23 Facebook

Időpontfoglalás gumicserére: +36 30 508 4617
hirdetés

A 64-es főúton 90, max 100 körüli tempóval haladtam, (én sem vagyok szent) Enying irányába.

Sajnos már szürkület tájban történt az eset, október 23-án, 18 óra után. Család az autóban, ahogy az sűrűn lenni szokott.

A szürkület azért érdekes, mert még egy olyan kamerával sem találkoztam, aminek a képe nem ég ki este, vagy szürkületben és a rendszám akár nagyobb sebességnél is olvasható marad.

Jó lett volna, ha ismeretes ugyanis ennek az állatnak a rendszáma, mert az esemény utáni 5 percben voltak vele kapcsolatban megbotránkoztató gondolataim, de 30 perc után is minden rendelkezésre álló eszközt bevetettem volna, hogy elnyerje méltó büntetését jogi értelemben.

Mivel a történet a sajátom, ezért nyilván kielemeztem magamban, a videó alapján, ami persze nem adja vissza azt, amit az a bizonyos 1 másodperc alatt éreztem.

Ugyanis 1 másodpercről szólt ez az egész. (Sokkal többnek tűnt a valóságban)

Az esemény percében, a 34. másodperc legelején kezdek nagyon határozottan fékezni, hiszen ekkor érzékelem, hogy itt akár meg is halhatunk. (ABS aktiválódik, mondjuk 90-es tempónál ez határozott fékezésnél alap).

A fékezés látszódik is az autóm mozgásán. Amennyire lehet próbálok lehúzódni, de mivel beérek a kanyarívbe, rendesen kell gépészkedni, hogy a padkáról ne menjen le a jobb első kerék, mert akkor végünk.

A szemből szabályosan jövő autós “mentése” csak a kamerán jött át. Ő is mindent megtett a baleset elkerülésének érdekében, de ezt ott akkor nem volt időm észrevenni.

Ami fontos és tanulságos, hogy 1, azaz egyetlen másodperccel később már megtörténhetett volna a becsapódás, ha nem fékezek én, vagy akit előz, vagy a szemből érkező aljadék még béna is véletlen.

Köszönöm a sorsnak. Ez a szerencse, nem az ötös lottó, mondta mindig édesapám. Igaza lehet.

Csősz Krisztián – bpiautosok.hu

hirdetés

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetNézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: