VIDEÓ: Rollerrel suhan a Vácin – Téged zavarnak, megtűröd vagy nem is érdekelnek?

VIDEÓ: Rollerrel suhan a Vácin – Téged zavarnak, megtűröd vagy nem is érdekelnek?

2020-03-16 Facebook

A városban egyre jobban terjedő úgynevezett E-rollerek sokszor voltak már terítéken nálunk.

Az nem kérdés, hogy az e-rollerek és más hasonló járművek terjedése miatt szükség van a KRESZ módosítására, mert ezekre az eszközökre jelenleg semmilyen közúti szabályozás nem vonatkozik. Ezzel egyébként az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is tökéletesen egyetért.

 Persze nagyon praktikus eszköz a városban, nyilván költséghatékony és környezetkímélő is a velük való közlekedés, azonban sok esetben nagyon zavaró és veszélyes is.

Egyrészt a szabályozás hiánya okozza ezt a problémát, másrészt pedig az, ahogyan néhányan közlekednek velük. Ahhoz már szép lassan hozzászokik minden autós, hogy a motorosokra hogyan kell figyelni és honnan számíthatunk rájuk, de a rolleresek tényleg a legkülönfélébb helyekről, hirtelen tudnak feltűnni. Közlekednek járdán, úttesten, keresztbe-kasul.

Az alábbi felvételt a Váci úton rögzítette egyik olvasónk. Elmondása szerint a rolleres igencsak nagy sebességgel közlekedett, ami egyfelől persze jó, hiszen kevésbé zavaró, mintha tötyörögne, másrészről pedig nem vagyunk benne teljesen biztosak, hogy ezzel az eszközzel épp a belsőben kéne rongyolni a fent már kifejtett indokok miatt.


 

Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre. Titeket hogyan érintenek a városi rolleresek? Zavarnak, ügyet sem vettek rájuk vagy teljesen egyetértetek a dologgal, jó úgy ahogy van?


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés