Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Olyan részeg volt, hogy járni is alig tudott, mégis autóba ült a férfi
VIDEÓ: Olyan részeg volt, hogy járni is alig tudott, mégis autóba ült a férfi
Hirdetés

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a férfit, aki az egyik helyi presszóban nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd gépkocsijával megpróbált beállni a társasházi lakásának udvarára.

A vádirat szerint a férfi idén június közepén, egy délután, egy helyi presszóban sört és rövid italt fogyasztott. Ezt követően gépkocsijába ült, és belvárosi lakására indult. Ittassága miatt a forgalommal szemben közlekedett az utcájukban, noha az utca elején  „Behajtani tilos” tábla van. Hazaérve nehézséget okozott neki beparkolni a társasház udvarára, amit észleltek az utca lakói, és egyikük felvételt készített. A közelben lakók értesítették a rendőrséget is, a járőrök néhány percen belül a helyszínre érkeztek, majd előbb szondát fújattak a vádlottal, utána pedig vér-és vizeletvételre előállították a kórházba.

A férfi vérében 2,6 ezrelék alkoholkoncentráció volt a vezetéskor, amely súlyos fokú ittas állapotnak felel meg.

A gyanúsítotti kihallgatáson a férfi tagadta, hogy ittasan vezetett, azzal védekezett, hogy kizárólag azt követően fogyasztott alkoholt, hogy a társasház udvarára beparkolt.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetésre ítélje a vádlottat és tiltsa el a közúti járművezetéstől. Vezetői engedélyét egyébként a rendőrök már a helyszínen elvették a férfitól.

Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

Hirdetés

Forrás: Ügyészség.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés