VIDEÓ: Nem fékezett időben a teherautós – épp a sínen állt meg, ahol jött a vonat

VIDEÓ: Nem fékezett időben a teherautós – épp a sínen állt meg, ahol jött a vonat

2020-03-09 Facebook

A felvétel Törökországban készült, de rettentően tanulságosnak gondoljuk, ezért osztjuk meg veletek.

Egy kisteherautó sofőrje nem észlelte időben a vasúti átjárónál a tilos jelzést és a leengedett sorompót. Amikor észrevette azonnal a fékbe taposott, ezzel azonban pont azt érte el, hogy a vasúti pálya kellős közepén állt meg. Próbált elindulni ismét, de nem jött össze.

Akkor ért oda épp egy tehervonat is, mely ugyan észlelte az előtte megakadt járművet, ám sajnos az azonnali vészfékezés ellenére is bekövetkezett a csattanás, mivel egy ilyen tehervonat fékútja rettentően hosszú.

A balesetben a teherautó vezetője megsérült, a mentők kórházba szállították.

Az adott szituációban, ha a sofőr észleli, hogy a sorompó letörése nélkül már nem tud megállni, akkor azt javasoljuk, hogy adjon gázt és így robogjon át a síneken, a gyengített sorompórudat, vagy rudakat letörve, majd félreállva értesítse a történtekről a hatóságokat. Így nagyobb esélye van a túlélésre, mint ha a videón látottakhoz hasonlóan a sínen áll meg. – írja a 112press.hu

A hazai és az európai sorompórudakat úgy tervezték, hogy a gyengített csavarok eltörjenek erőbehatás esetén. Így a sorompórúd nem okoz komoly kárt a járműben.


 

Forrás: 112press


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés