Hirdetés
Hírek
VIDEÓ: Ne csak nézz, láss is! – Szirénázó tűzoltó szerkocsi elé lépett a gyalogos
VIDEÓ: Ne csak nézz, láss is! – Szirénázó tűzoltó szerkocsi elé lépett a gyalogos
Hirdetés

Nagy, piros, villog és hangosan szirénázik. Minden adott ahhoz, hogy egy tűzoltó szerkocsit észrevegyen az ember.

Persze ehhez nem árt, ha néha körültekintően közlekedünk. Sajnos sűrűn tapasztaljuk, hogy a gyalogosok egy rétege úgy közlekedik, mintha szemellenző lenne rajta. Füles bedugva, körülnézni luxus, van, aki még könyvet is olvas séta közben, ha pedig gyalogátkelő van akkor még gyakrabban lépnek le az úttestre anélkül, hogy meggyőződnének róla, biztonságos-e.

Abban azt hiszem egyetértünk, ha egy jármű elgázol egy gyalogost, mindegy ki a hibás, a gyalogos fogja nagyobb eséllyel a rövidebbet húzni, főleg ha a jármű egy több tonnás teherautó.

Az alábbi felvételt olvasónktól kaptuk. Azt láthatjuk rajta, amint egy gyalogos mindenféle körültekintés nélkül lép ki egy vonuló szerkocsi elé. Szerencsére a nagy piros sofőrje tudta, hogy csak akkor van elsőbbsége, ha azt meg is kapja, így még időben meg tudott állni, de ez a kis figyelmetlenség, amit a hölgy elkövetett, könnyen a testi épségébe kerühetett volna.

Hirdetés

 

Szeretnél többet megtudni egy a videóban is látható szerről? Kukkantsd meg az alábbi videónkat, amit a 3. kerületi Tűzoltó parancsnokságon készítettünk:

 

 


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája