Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Mennyiségi korlátozás nélkül értékesítik az üzemanyagot a Kis benzinkutak
VIDEÓ: Mennyiségi korlátozás nélkül értékesítik az üzemanyagot a Kis benzinkutak
Hirdetés

Mennyiségi korlátozás nélkül árulhatják a benzint a kis kutak – legalábbis erről döntött a szövetségük. Szolidaritást hirdetnek az autósokkal, pedig mostanáig arra panaszkodtak, hogy nincs elég üzemanyag a kiszolgálásukhoz – tudta meg az RTL.

A nagy hálózatok úgy számolnak, akár napokon belül elfogyhat a benzin a kis kutak egy részén, ezért többfelé átmeneti készlethiánytól, újabb fennakadásoktól kell tartani.

Egy a balassagyarmati kisvállalkozás például a három kútoszlopból továbbra is csak egyet tart nyitva, annál az egynél viszont mostantól korlátlanul lehet literenként 480 forintért tankolni.

„A roham miatt van csak egy, ha megrohannak minket, akkor tudjuk tartani az iramot. De hogyha ezt tudjuk tartani, akkor több kútoszlopot is felszabadítunk” – mondta a Híradónak Tóth Gábor, a kutat üzemeltő Xhénia Kft. vezetője.

A mintegy 2000 hazai töltőállomásból nagyjából 600-at üzemeltetnek a Független Benzinkutak Szövetségének tagjai. A többségük eddig legfeljebb 10 liter üzemanyagot adott el egyszerre

Két hete még több üzemanyagot követeltek a kis kutasok. Mert azt mondták, minden korábbinál kevesebb benzint kapnak, ha rendelnek.

Egyelőre csak a Mol szállít nekik a nagykereskedők közül, de a magánbenzinkutak néhány napja azt a tájékoztatást kapták a cégtől, hogy az addigi 50 százalék helyett benzin esetében már csak a megrendelt mennyiség 35 százalékát szállítják.

Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke azt mondta, hogy a kis benzinkutak most megpróbálják eladni, ami a csövön kifér. Utána pedig az ellátás függvénye, hogy hogyan tovább.

Ha elfogy, ami a töltőpisztolyon kifér, és nem érkezik időben megfelelő mennyiségű utánpótlás, a kiskutakon átmenetileg egyáltalán nem lehet majd tankolni.

Az akció miatt napokon belül elfogyhat az üzemanyag a kiskutakon. Emiatt a nagy hálózatok megugrott forgalomra, fennakadásokra számítanak a saját kútjaik egy részén is, jellemzően a kisebb településeken.

„A maradék kutakra fog a forgalom átterelődni, nagyobb terhelésnek lesznek kitéve azok a töltőállomások, amelyeken ha korlátozással is, de még elérhető üzemanyag. Ezeknek a kutaknak a forgalma biztos, hogy jelentősen növekedni fog. Ez pedig azt hozza majd magával, hogy ezeken a kutakon is előfordulhat átmeneti termékhiány

– vázolta a valószínű forgatókönyvet Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

Hirdetés

Forrás: RTL Híradó

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x