Hirdetés
Hírek
VIDEÓ: Lángoló motortérrel haladt egy busz – Egy autós jelezte a sofőrnek, hogy baj van
VIDEÓ: Lángoló motortérrel haladt egy busz – Egy autós jelezte a sofőrnek, hogy baj van
Hirdetés

Több száz méteren folyt az üzemanyag egy Setra buszból, majd a busz motortere lángolni kezdett. Ezt sem az utasok, sem a sofőr nem vette észre, egy gyorsan és jól reagáló sofőr állta el autójával a busz útját – írja a 112 press.

Vasvár felől Szombathelyre, egy gyárba tartott az a munkásokat szállító autóbusz, ami kigyulladt, majd teljesen kiégett Sorokpolányban hétfőn késő este. A helyszínen hosszan felszórt nyom jelzi, hogy az autóbuszból folyt valami.

A Magyar Közút munkatársa 230 méteren szórta fel az aszfaltra ömlött üzemanyagot.

Hirdetés

Fotó:112press

A jármű megállt Sorokpolány-Alsó buszmegállónál, ahol munkások szálltak fel rá. Elindulás után viszont egy autó előzte meg dudálva, villogtatva a buszt, majd elállta az útját. Hamar kiderült, hogy vészhelyzet miatt tartóztatta fel a járművet a sofőr, akkor ugyanis már lángok csaptak ki a motortérből.

Amikor elindult a polányi buszmegállóból, észrevettem, hogy ég a motortér. Dudáltam, villogtattam. A megállótól kb. 50 mèterre megállt a busz és gyorsan leszállt mindenki. Pillanatok alatt több méteres lángokkal égett, esélytelen lett volna  a közelébe menni, megpróbálni oltani – írta a lap egyik olvasója, Horváth Gábor.

A férfi nem csak rácsodálkozott a lángolva haladó buszra, hanem gyorsan (és a lehető legjobban) cselekedett is.

 

A gyors intézkedésnek köszönhetően az utasok azonnal elhagyták a buszt, ami nem sokkal később teljesen lángba borult és egy kisebb robbanást is lehetett hallani. A helyszínre szombathelyi tűzoltók érkeztek, akik eloltották a lángokat, de addigra a busz teljesen kiégett. 

A redőnyök az úttest mindkét oldalán elolvadtak a busz környezetében, de a lángok nem terjedtek át lakóépületre.

Fotó:112press
Fotó:112press
Forrás: 112press


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája