Hirdetés
Hírek
VIDEÓ: A jövőben már drónokkal is vadászik a rendőrség a szabálytalan közlekedőkre
VIDEÓ: A jövőben már drónokkal is vadászik a rendőrség a szabálytalan közlekedőkre
Hirdetés

Új módszert vezet be a rendőrség az utakon szabálytalankodók kiszűrése érdekében – adta hírül a police.hu

A Készenléti Rendőrséggel együttműködésben a civilautós járőrözésen felül már drónnal is ellenőrzik majd a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, útkereszteződéseket, kijelölt gyalogosátkelőhelyeket. A drón biztonságos távolságból  és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről.

A rögzített videó alapján a közlekedésrendészeti szolgálat járőrei a helyszínen intézkedni tudnak a szabályszegőkkel szemben.

Az első drónnal végzett ellenőrzésre Salgótarjánban került sor, de a jövőben a megye más településein is alkalmazásra fog kerülni.

Hirdetés

 

A rendőrség egyre több hatékony eszközt vet be, a szabályszegések kiszűrése érdekében. A jelentős számú tranzitforgalmat lebonyolító M86-os számú autóút Vas megyei szakaszán is ellenőrzést tartottak a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2020. június 25-én.

A közlekedésbiztonságot hátrányosan befolyásoló, mozgásban elkövetett jogsértések minél szélesebb körű feltárása érdekében az akció helikopteres szemlével egészült ki.

 

Forrás: police.hu


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája