Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Ha ezt egy autós csinálta volna… De ő “csak” egy kerékpáros, akit nem érdekel a KRESZ
VIDEÓ: Ha ezt egy autós csinálta volna… De ő “csak” egy kerékpáros, akit nem érdekel a KRESZ
Hirdetés

Még itt a cikk elején szeretnénk leszögezni, hogy egyáltalán nem az uszítás a cél és tudjuk, hogy vannak normális kerékpárosok az utakon, épp úgy ahogy szabálytalan autósok is.

Az alábbi videón látható jelenet sajnos manapság mindennapos, szinte természetes és egyáltalán nem azt bizonyítja, hogy a szabálykövető bringás a sűrűbben látott jelenség. Manapság pedig igencsak előtérbe kerültek a hazai kerékpárosok. A város nagy része tele lett új bicikliutakkal és egyre inkább arra hajlik a városvezetés, hogy az autókat kiszorítsa a városból és minél több ember pattanjon bringára. Mondjuk azt, hogy nincs is ezzel akkora baj, hiszen ha ezzel kicsit is tehetünk a Föld egészségéért, akkor már nyertünk valamit.

Van azonban baj azzal, hogy a kerékpárosokat jóformán sehogy nem lehet beazonosítani, ezért nagy részük úgy gondolja, rá nem vonatkozik a KRESZ. Keresztbe- kasul közlekedhet aszerint, hogy mit gondol kényelmesnek és biztonságosnak, hiszen úgysem jár érte büntetés.


KAPCSOLÓDÓ:

 

VIDEÓ: Pofátlan(tan)ítást a bringásoknak (is)! 28 perc termése, 1 perc 51 másodpercbe sűrítve – Bp-i Autósok Közössége


Nos, hát nem egy olyan szituációt tudok felidézni, amikor egyedül az üres úton vesztegeltem autóval a piros lámpánál, pedig átgurulhattam volna, csak mert azt hiszem az biztonságos.

Hirdetés

Az alábbi felvételen is egy olyan kerékpáros látható, aki nyilvánvalóan fittyet hány a szabályokra és azt gondolja, hogy a saját megítélése a szabályok fölött áll.

Ha neked piros a lámpa egy kereszteződésnél vagy zebránál, az azt jelenti Állj Meg! nem pedig azt, hogy légy körültekintő és slisszolj át, ha biztonságosnak gondolod, még akkor sem ha bringával vagy.

 

 

Szeretnénk, ha a kerékpárosok megértenék, hogy a KRESZ rájuk is vonatkozik, a lámpák jelzései nekik is szólnak.


MEGOSZTOM:


Így a YouTube-on is megjelensz👇

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x