Hirdetés
Hírek
VIDEÓ: Forgalommal szembe haladt az M4-esen egy idős sofőr – Mikor megállították nem értette mi a gond
VIDEÓ: Forgalommal szembe haladt az M4-esen egy idős sofőr – Mikor megállították nem értette mi a gond
Hirdetés

Hívás érkezett hétfőn 13 óra után a 112-es segélyhívó számra, miszerint egy piros személygépkocsi az M4-es autóút Tiszapüspöki elkerülő szakaszán szemben halad a forgalommal. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol megdöbbenve látták, hogy a bejelentés valós – közölte a Balesetmegelőzés Szolnok megye.

A jármű normál tempóban haladt Budapest irányába, csak egy óriási baj volt vele, hogy a Debrecen felé tartó belső forgalmi sávban közlekedett. Szemből érkeztek a mit sem sejtő járművezetők, akik közül vannak akik intettek a sofőrnek, de sokan csak meredten nézték a feléjük közeledő piros gépkocsit.

Rendőrség kollégái nem tétlenkedve, utolérve a járművet jeleztek a sofőrnek, akit – egy biztonságos időpontban – visszafordítottak.

A 77 éves férfi teljesen összefüggően kommunikált az egyenruhásokkal, de nem igazán értette, miért is állították meg. Nem akarta tudomásul venni, hogy milyen veszélybe sodorta magát és másokat is.

A rendőrök jelezték számára, hogy az érvényes jogosítvány még nem biztos, hogy alkalmassá teszi a vezetésre. Széleskörű felvilágosítást nyújtottak az idős férfinak, de nem tudtak elmenni a jogsértés mellett sem, így 30.000 forint közigazgatási bírságot, továbbá 4 szabálysértési előéleti pontot szabtak ki részére.

A történet egyesekből indulatot, agressziót másokból riadalmat, aggodalmat vált ki! Egy biztos, az idős férfi óriási veszélybe sodorta magát és másokat. Lehetett volna tragédia, de szerencsére nem lett.

Hirdetés

Gondolkozzunk el, hogy egyszer – ha szerencsénk van – mindannyian megöregszünk. Jó lenne, ha akkor ránk is figyelnének szeretteink, utat mutatnának és jeleznék számunkra, hogy mire vagyunk még képesek. Felhívnák figyelmünket a ránk leselkedő veszélyekre és arra, hogy a kor előrehaladtával bizonyos képességeink tompulnak, figyelmünk, reakcióidőnk, helyzetfelismerésünk romlik, amivel másokat sodorhatunk óriási veszélybe.

Forrás: Balesetmegelőzés Szolnok megye

 

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája