Hirdetés
Hírek
VIDEÓ: Fokozott ellenőrzés az M1-es autópályán – Ezúttal helikoptert  is bevetettek
VIDEÓ: Fokozott ellenőrzés az M1-es autópályán – Ezúttal helikoptert is bevetettek
Hirdetés

Az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán tartottak újabb fokozott ellenőrzést a rendőrök.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei kiemelt figyelmet fordítanak az M1-es autópályán közlekedőkre. A balesetek megelőzése érdekében folyamatosan szűrik ki a forgalomból a szabálytalankodó gépjárművezetőket. Továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a vontatásra és a járművek terhelésére vonatkozó szabályok betartására, az előzési szabályokat megszegők és a menet közben mobiltelefonozó sofőrök kiszűrésére.

A 2022. április 5-én tartott újabb fokozott ellenőrzés során az ellenőrzött gépjárművezetők közül tizenketten megszegték a közlekedési szabályokat. Volt olyan sofőr, aki menet közben kézben tartotta a mobiltelefonját, voltak, akik nem használtak közlekedésük során világítást vagy irányjelzőt, és olyanok is, akik megszegték az előzési tilalmat.

Az ellenőrzés még hatékonyabbá tételének érdekében ezúttal a rendőrök helikoptert is bevetettek, így a levegőből is nyomon követhették a közlekedést.

Az akció fókuszában ezúttal a járműszerelvények álltak, az egyenruhások fokozott figyelmet fordítottak az általuk elkövetett szabályszegésekre, elsősorban az előzési tilalom megszegésére. Tették mindezt azért, mert a kamionokkal történő előzés az autópályákon fokozott baleseti kockázatot jelent, ezért a szabályokat megsértő járművezetőkkel szemben ezúttal is szankciót alkalmaztak, részükre helyszíni bírságot szabtak ki.

A balesetek megelőzése érdekében a rendőrség felhívja a figyelmet a közlekedési szabályok betartására! Az M1-es autópálya rendkívül nagy forgalmat bonyolít le, a nagy sebesség miatt pedig az itt bekövetkezett balesetek esetén nagyobb a kockázata a súlyos sérülés bekövetkezésének.

Hirdetés

 

Forrás: police.hu

Megjelenési lehetőség YouTube videókban

Minket követhetsz 😉

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája