Hirdetés
Hírek
VIDEÓ: Fegyházbüntetést kértek a férfira, aki ittasan, 140 km/h-val akart elütni egy rendőrt menekülés közben
VIDEÓ: Fegyházbüntetést kértek a férfira, aki ittasan, 140 km/h-val akart elütni egy rendőrt menekülés közben
Hirdetés

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon, aki menekülés közben majdnem elütött egy rendőrt.

A vádirat szerint 2022. február 8-án, hajnalban, Debrecenben, az érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkező 39 éves férfi kivonta magát a közúti ellenőrzés alól. Az ittas sofőr több települést érintve, hosszasan menekült a rendőrök elől, miközben figyelmen kívül hagyta a követésbe bekapcsolódó rendőrök megállásra utasító jelzéseit, és számos közlekedési szabályt is megszegett. A férfi többszörösen túllépte a megengedett sebességet, és szándékosan közvetlen veszélynek tette ki az egyik rendőr életét, testi épségét.

Amikor a férfit egy négysávos főútvonalon megpróbálták megállítani, addigi 120-140 km/h-s sebességét nem csökkentve a további menekülés szándékával gépjárművét az intézkedő rendőr felé kormányozta, aki az elütését csak úgy tudta elkerülni, hogy elugrott a gépkocsi elől.

Végül az elkövető Debrecen belterületén egy jobbra ívelő útkanyarulatban elveszítette a gépkocsija feletti irányítást és lesodródott az úttest menetirány szerinti bal oldalán lévő vízelvezető árokba.

A nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettével, továbbá ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja az elkövetés óta letartóztatásban lévő többszörösen büntetett – erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő – férfit.

Vádiratában az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje a férfit fegyházbüntetésre és határozott ideig tartó járművezetéstől eltiltásra.

A vádlott által elkövetett bűncselekmények büntetési tételének felső határa – figyelemmel a halmazati, valamint az erőszakos többszörös visszaesőkre vonatkozó rendelkezésekre – 15 év.

Hirdetés

 

Forrás: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája