Hirdetés
Dashcam
VIDEÓ: Ezt üzeni a buszsofőr egy tegnap büntetőfékező piros Ignis sofőrnek
VIDEÓ: Ezt üzeni a buszsofőr egy tegnap büntetőfékező piros Ignis sofőrnek
Hirdetés

“A tegnapi napon (2020.05.21-én) kaptam egy kedves járművezetőtől büntetőfékezést a XVIII. ker. Nemes u. – Tiszavirág u. kereszteződésénél.

Az úriember problémája az volt, hogy az autóbuszommal miután az utascserét befejeztem és visszacsatlakoztam a forgalomba derogált neki megvárni, amíg elérem az 50km/h sebességet, ezért az előzés mellett döntött.

Ezen manőver befejezésének azonban akadálya volt, mégpedig az előttünk balra lekanyarodni szándékozó, a szembejövő forgalom elhaladását kiváró szgk., amely miatt én is mérsékelni kényszerültem a sebességem.

Ezután az úriember bevágott az autóbusz elé, majd következett a fentebb említett büntetőfék.

Tekintettel az autóbuszon utazó 2 ülő utasra úgy ítéltem meg a helyzetet, hogy a fékezés nem okoz nagyobb kockázatot mint az ütközés, így az előbbi mellett döntöttem.

Itt hívnám fel a figyelmet arra, hogy a történet teljesen máshogyan alakult volna, amennyiben álló utasok is tartózkodnak a járművön, vagy egyéb ok miatt nem lett volna végrehajtható biztonsággal a vészfékezés.

Ezt azonban a büntetőfékező jármű vezetője nem tudhatja, hacsak a manővere után nem áll meg és győződik meg arról, hogy történt-e személyi sérülés. Ezt a jármű vezetője természetesen elmulasztotta.

Szerencsére ezúttal nem történt baj, de ez abszolút nem rajta és nem is rajtam múlt, hanem a puszta szerencsén.”

írja buszvezető olvasónk.

Hirdetés


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Dashcam

Hirdetés


Dashcam + kert

Hirdetés


Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Adatvédelmi beállítások