Hirdetés
Gondolkodtató
VIDEÓ: Ezt kéri a megrendült mentős Tőletek
VIDEÓ: Ezt kéri a megrendült mentős Tőletek
Hirdetés

Az Országos Mentőszolgálat mentőtechnikusa, Böősi Zoltán is ott volt az M1-es autópályán tavaly októberben, miután az egyik lébényi munkatársunkat halálra gázolta munkavégzés közben egy kamionos.

A megrendült mentős önként jelentkezett a Magyar Közútnál és videóban üzen a közlekedőknek, arra kérve őket, hogyha közutas autót látnak, lassítsanak és tartsák be a szabályokat.

Kérése különösen aktuális, ugyanis a kedvező időjárással együtt ismét egyre több helyszínen láthatnak hozzá a szakemberek a közúti munkálatokhoz, a tervek szerint 2022-ben összesen 1500 kilométeren újulhatnak meg útszakaszok.

Ezen kívül a napi üzemeltetési és fenntartási munkák, így a lokális és nagyfelületű beavatkozások során is találkozhatnak az utakon mérnökségi munkatársainkkal. –  írja a Magyar Közút Instagram oldalán.

2016-2021 között összesen 5 halálos, 1 súlyos, 43 személyi sérüléssel járó és 32 kvázi munkabalesetet okoztak felelőtlen közlekedők közutas munkaterületek környezetében. ☹️ 2021-ben a gyorsforgalmi utakon, terelésben történt személyi sérüléses balesetekből közel 100 esetet tartunk nyilván, csak tavaly 19 alkalommal hajtottak ütközési energialenyelő szerkezetbe és 26 alkalommal mérnökségi gépkocsiba. 2021-ben továbbá sajnos két halálos munkabaleset is történt, amit figyelmetlen közlekedők okoztak. –  írja Közút.

Hirdetés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Tags :

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája