Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Ennél egyszerűbben már nem lehet elmagyarázni, hogy hogyan is kéne közlekedni a pályán
VIDEÓ: Ennél egyszerűbben már nem lehet elmagyarázni, hogy hogyan is kéne közlekedni a pályán
Hirdetés

Van rá szabály, próbáljuk egymás fejébe verni, elméletben mindig mindenki jobbra tart és szabályosan közlekedik a gyakorlat mégis mást mutat.

Autópályán közlekedve valószínűleg neked sem ismeretlen a jelenség. A belső sáv tele, a középső szintén, a szélső sáv szinte tök üres. Így van ez a csúcsforgalomban és nincs ez másképp az üres úton sem. A KRESZ egyértelműen fogalmaz a jobbratartási kötelezettségről, de sokan láthatóan még hallásból sem ismerik, hogy hogyan is illene, hogyan is kellene közlekedni legalább az autópályán.

Az autósok zöme úgy tűnik imád a belső sávban haladni, folyamatosan, hosszú-hosszú kilométereken át. Ha megemlíted neki, hogy az csak előzésre van, úgy néz rád, mintha nem is magyarul beszélnél.

Az alábbi kis videót Vereckei Zsolt rendező készítette. Épp Balatonról tartott hazafelé, amikor a szokásos problémával találta szembe magát, mindenki a belsőben kocsikázott. Úgy érezte tenni kell valamit és tett is…

..mi pedig szeretnénk, ha az üzenet minél több emberhez eljutna, hátha sikerül végre az emberek eszébe vésni, hogy #TARTSONJOBBRA!

Hirdetés


Ha a videó nem indul el, próbáld meg ITT lejátszani.
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés