Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Egyre többször lehet látni vaddisznót a fővárosban
VIDEÓ: Egyre többször lehet látni vaddisznót a fővárosban
Hirdetés

Pár hete Káposztásmegyeren  az autók között, az úttest közepén, most pedig a II. kerületben, a Törökvész úton sétáltak vaddisznók -tudta meg a hirado.hu

A rózsadombon csatangoló állatokról felvétel is készült.

Januárban a Margitszigetet kellett lezárni, mert többen bejelentést tettek egy szabadon mászkáló, nagy testű vaddisznóról. A mintegy 150 kilogrammos állatot végül vadász lőtte ki.

Sajnos, ha a vaddisznó fenyegetve érzi magát, akkor képes komoly sérüléseket is okozni,  különösen a tavaszi időszakban, amikor a kocák malacokat vezetnek. A BpiAutósok legfrissebb híreit itt találod.

Hirdetés

A Pilisi Parkerdő tájékoztatása szerint, ha szembetaláljuk magunkat egy vaddisznóval, nagyon fontos, hogy semmiképpen ne próbáljunk az állat közelébe kerülni.

Csapjunk zajt, adjuk meg a vaddisznónak a menekülés lehetőségét, ne álljunk az útjába, inkább próbáljunk meg eltávolodni tőle.

Nagyon fontos, hogy soha ne szorítsuk be olyan helyre, ahonnan csak akkor tud kijutni, ha szembefordul velünk.

A kanok a párzási időszakban lehetnek veszélyesek, míg a kocák, amikor a kis malackáit védelmezik. Sőt a sebesült vaddisznó is igen agresszív lehet. A BpiAutósok legfrissebb híreit itt találod.

Boritókép: hirado.hu

 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x