Hirdetés
Hírek
VIDEÓ: Egyre gyakrabban és egyre több helyen vetik be a rendőrségi drónokat a szabályszegők kiszűrésére
VIDEÓ: Egyre gyakrabban és egyre több helyen vetik be a rendőrségi drónokat a szabályszegők kiszűrésére
Hirdetés

Ezúttal 2022. június 9-én a Ceglédi Rendőrkapitányság  munkatársai tartottak fokozott közúti közlekedési ellenőrzést a közlekedésbiztonság javításának érdekében, drónok segítségével. A Készenléti Rendőrség közreműködésével a szerkezetek megfelelő távolságból és helyzetből készítettek videófelvételeket a szabálytalan járművezetőkről a település négy helyszínén.

Az ellenőrzés elsődleges célja a főbb baleseti okok, mint az elsőbbségi szabályok megsértése, a tilos jelzésen áthaladás, valamint az elsőbbség meg nem adásának kiszűrése volt, de az egyéb jogsértések mellett sem mentek el.

A rendőrök a több, mint két órán át tartó akcióban egy embert szűrtek ki a forgalomból, aki pozitív eredményű alkoholtesztert fújt, egy ember ellen engedély nélküli vezetés és elsőbbség meg nem adása miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Hat esetben jártak el tilos jelzésen áthaladás miatt, míg ugyancsak hat alkalommal a körforgalomban szabálytalanul közlekedőkkel szemben. Tizenhárman elsőbbségi szabályt sértettek, egy ember ellen pedig kötelező haladási irány és a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt szabtak ki közigazgatási bírságot.

Hirdetés

 

Forrás: police.hu
Tags :

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája