Hirdetés

Dashcam
VIDEÓ: Egymásnak esett a buszsofőr és a taxis a belvárosban
VIDEÓ: Egymásnak esett a buszsofőr és a taxis a belvárosban
Hirdetés

A vád szerint a busz és a taxi sofőrje 2019 decemberében keveredett konfliktusba Budapest belvárosában. A közlekedési konfliktusból komoly dulakodás lett. Az ügyészség mindkét sofőr ellen vádat emelt.

A vádirat szerint a vádlottak 2019. december 28-án, a délutáni órákban, az V. kerületben közlekedtek, egyikük egy taxival, taxisofőrként, a másik vádlott pedig egy autóbusszal, mint autóbuszvezető.

A Széchenyi István téri körforgalmat elhagyva, a taxis a záróvonalon áthaladva besorolt az autóbusz elé, fékezésre kényszerítve sofőrtársát.

Eztán mindkét sofőr tovább haladt a József Attila utcában az Erzsébet tér irányába. Amikor a közlekedési lámpa piros jelzésre váltott, és emiatt a taxis megállt, a buszsofőr ezt kihasználta, a szembejövő forgalmi sávba áthajtott és a taxi mellé kormányozta a buszt, mivel számon akarta tőle kérni az előbbi közlekedési manőverét.

A buszsofőr ezután megállt, kinyitotta az autóbusz ajtaját, megállt az ajtóban és számon kérte a későbbi vádlott-társa közlekedési magatartását.

Hirdetés

A taxisofőr ekkor még a taxiban ülve leköpte a buszsofőrt, aki erre megrúgta a taxi vezetőoldali ajtaját.

A taxi sofőrje ekkor kiszállt az autóból, fellépett az autóbuszra, a ruhájánál fogva megragadta a buszsofőrt, és nekilökte a vezetőfülkét védő plexifalnak, amely ennek hatására összetört.

Mindkét vádlott fenti cselekménye kihívóan közösségellenes, erőszakos volt, alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt az ügyben, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint garázdaság miatt. A taxi vezetőjével, mint többszörös visszaesővel szemben az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést, közügyektől eltiltást és pénzbüntetést, a büntetlen előéletű buszsofőrrel szemben pénzbüntetést indítványozott a vádiratban. – írta meg az Ügyészség sajtóközleményében.

Hirdetés


Ha a videó nem indul el, próbáld meg ITT lejátszani.


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés