Hirdetés

Dashcam
VIDEÓ: Büntetőfékezés egy szakjogász és egy pszichológus szemével
VIDEÓ: Büntetőfékezés egy szakjogász és egy pszichológus szemével
Hirdetés

Oldalunk nem előre megfontolt célja volt a közutakon zajló agresszív viselkedés bemutatása. Egyszerűen társadalmi igénnyé vált, hogy az ilyen jellemű sofőrök tettei ne maradjanak a szőnyeg alatt és természetesen, hogy az egyes eseteknek jogi következménye is legyen.

Zách Dániel Telexen megjelent cikke remekül bemutatja a legkirívóbb formáját a közúti agressziónak, a büntetőfékezést, mint sajnálatos jelenséget. A Dr. Herpy Miklós szakjogásszal készített műsorban részletesen bemutatnak néhány közelmúltbeli esetet a több százból, megszólal egy ilyen ügy szenvedő alanya, Zerkovitz Dávid pszichológus a terjedő közúti agresszió okait, illetve a megelőzés lehetőségeit járja körül, majd Dr. Herpy foglalja össze a büntetőfékezéses esetek következményeit.

Olvasóink által beküldött videók is szép számmal megjelentek az elkészült videóban.

A videóban elhangzik az, hogy társadalmilag komoly jelentősége van az esetek médiában történő bemutatásának és annak, hogy a rendőrség és az ügyészség teszi a dolgát ezekben az ügyekben.

Az, hogy a büntetési tételek és a ténylegesen büntetésekről szóló hírek mennyire visszatartóak a közúti veszélyeztetés esetén, idővel kiderül. Amennyiben azt lehet tapasztalni, hogy nem eléggé, úgy érdemes elgondolkodni a szigorításon az illetékeseknek.

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x