Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Bukhatja a jogosítványát az M5-ös autópályán büntetőfékező férfi
VIDEÓ: Bukhatja a jogosítványát az M5-ös autópályán büntetőfékező férfi
Hirdetés

Még januárban tettünk közzé egy olvasónk által rögzített felvételt, melyen egy SUV büntetőfékezéssel torolta meg sérelmét. Az ügyben eljárás indult, a nyomozást befejezték és úgy fest a sofőr búcsút inthet a jogosítványának.

A felvételen látható, hogy egy tehergépkocsi több kamion előzésébe kezdett, amit a mögötte haladó személyautó nem nézett jó szemmel. Ezért amikor a teherautó befejezte a manővert, az őt követő jármű – irányjelzés és megfelelő oldaltávolság tartása nélkül – elé vágott, majd indokolatlan fékezésbe kezdett.


Nemrég egyébként hasonló esetben szintén ítélet született. Egy nő büntetőfékezett szintén az M5-ös autópályán, őt a Kecskeméti Járásbíróság közúti veszélyeztetés bűntette miatt 1 év – végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte, valamint 1 év 6 hónapra eltiltotta a járművezetéstől. KAPCSOLÓDÓ:

Ítélet született az M5-ösön büntetőfékező nő ügyében


A videó természetesen a rendőrséghez is eljutott, ezért eljárást indítottak közúti veszélyeztetés miatt ismeretlen személlyel szemben. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési szakemberei a térfigyelő kamerák felvételeit is elemezték, majd beazonosították a bűncselekmény elkövetőjét.

A 32 éves kecskeméti férfit gyanúsítottként hallgatták ki, valamint kezdeményezték a gépjárművezetői engedélyének visszavonását.

Az ügy vizsgálatát befejezték a rendőrök, és az iratokat megküldték az illetékes ügyészség részére.

Hirdetés

 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x