Hirdetés
Hírek
VIDEÓ: Borosüveggel a kezében törte be a rendőrautó szélvédőjét az ittas férfi
VIDEÓ: Borosüveggel a kezében törte be a rendőrautó szélvédőjét az ittas férfi
Hirdetés

A nagykátai rendőrök kezdeményezik annak a 47 éves szegedi férfinek a bíróság elé állítását, aki betondarabbal betörte egy járőrautó szélvédőjét. Később az egyenruhásokat sem kímélte verbálisan.

A segélyhívón azt ígérték, érkezik egy rendőri egység, de nem volt türelme kivárni – állította az őt a helyszínen elfogó járőröknek. Az Abonyi Rendőrőrs épülete előtt parkoló „csíkos” autó viharvert szélvédője 2022. március 20-án 15 óra körül arról tanúskodott, türelmetlenségét azon verte le. Többször nekirugaszkodott, újra és újra felvette a betondarabot és a szélvédőre hajította, miközben egy pillanatra sem vált meg másik kezében szorongatott borosüvegjétől. Ivócimborája ezalatt nevetett és az egészet videóra vette.

Az őrsön az elkövetés időpontjában nem volt rendőr, mivel korábban egy segélyhívásra reagálva címen tartózkodtak. Akadt azonban másik egység, amelyik porolt a helyszínre. A férfi még ott tántorgott, majd amint meglátta az egyenruhásokat nekik esett. Folyamatosan provokálta őket és nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette a testületet és annak képviselőit. Amikor a szép szó már nem használt a „gyáva kutyák üssünk egyet!”, vagy a „megcsaplak mindjárt!” kijelentéseire és felemelt ököllel indult feléjük, megbilincselték. A kezét rögzítették, ám időnkét akadozó szitkozódásával továbbra sem hagyott fel.

Előállítását követően a vele szemben alkalmazott légalkoholmérő 0,99 mg/l értéket mutatott.

A szolgálati autóban kb. 100 ezer forint kár keletkezett, egy időre nélkülözniük kell a rendőröknek.

Kihallgatásakor már visszafogottabb volt, tettét idegességével, az előző, valamint az aznapi alkoholfogyasztása mennyiségével magyarázta.

Rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás, a Nagykátai Rendőrkapitányság kezdeményezi bíróság elé állítását.

Hirdetés

Forrás: police.hu

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája