Hirdetés

Gondolkodtató
VIDEÓ: Belecsapódott a furgon az M0-ás belső sávján veszteglő autóba
VIDEÓ: Belecsapódott a furgon az M0-ás belső sávján veszteglő autóba
Hirdetés

A videót a Magyar Közút tette közzé. Az esetet forgalomfigyelő kamerájuk rögzítette, december 8-án, szerda reggel egy autó az M0-s autóút 11-es főúti csomópontjában a balra kanyarodó sáv végénél

December 8-án, szerda reggel egy autó az M0-s autóút 11-es főúti csomópontjában a balra kanyarodó sáv végénél áll, a sofőr pedig a járműve körül sétálgatva vélhetően éppen segítséget kér telefonon.

Ekkor nagy erővel az autójába csapódik egy másik jármű, a várakozó sofőr az utolsó pillanatban tud csak beugrani félig a szalagkorlát mögé.

A becsapódó jármű valószínűleg a kihelyezett elakadásjelző háromszöget próbálta meg határozott mozdulattal kikerülni, így viszont a szalagkorlátnak ment és onnan sodródott a csomópont előtt álló járműbe. Szerencsére nem történt személyi sérülés, de ez csak centiken múlt

– írta meg a Magyar Közút Instagram oldalán.

Hozzátették:

Nem ez az egyetlen hasonló eset az elmúlt időszakból, december 5-én délelőtt az M0-ás autóúton egy másik sofőr is úgy látta jónak, ha az autója mögött állva várakozik, miközben centikkel mellette száguldanak el a járművek. Valamiért a rendelkezésre álló leállósávot sem használta a sofőr, szerencsére arra járt egy munkagépünk és fedezetet biztosított a számára.

A hasonló esetek elkerülése érdekében arra kérjük a járművezetőket, hogy ha ilyen szituációba kerülnének, saját maguk és a többi közlekedő biztonsága érdekében igyekezzenek minél hamarabb a leállósávra húzódni, főleg, ha az autójuk mozgásképes marad. A leállósávon is használjanak elakadásjelző háromszöget, kapcsolják be a vészvillogót, a sofőr és az utasok is vegyenek fel láthatósági mellényt és kiemelten fontos, hogy a szalagkorláton túl várakozzanak.

Hirdetés

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés